İster çikolata ister çay olsun! Halı lekesine acil çözüm

Halılar üzerinde kazalar sık olur. Çikolata, çay ve kahve lekesi özellikle kış aylarında kaçınılmaz. Halıyı orijinal haline çevirmenin en acil çözümü anında müdahale etmek. Yoksa risk aldınız demektir. İşte her türlü halı lekesine pratik çözümler…

Halı lekesine acil çözüm arayanlar genelde bulaşık deterjanı, karbonat, sirke ve kolonya gibi yöntemlere başvuruyor. Fakat bazen bunlar da fayda etmiyor.

Halıda kazalar çabuk olur ama halınızı kurtarmak sizin elinizde. Lekenin kuru, ıslak veya sıvı dökülmüş olması fark etmez, her durumun bir çözümü vardır. Fakat önemli olan halı lekesine anında müdahale etmektir.

HALI LEKESİNE PRATİK ÇÖZÜMLER

Dökülen sıvılar: Uygun bir cihazınız varsa bunu kullanarak sıvıyı dikey olarak vakumlayın ve halıya daha fazla sızmasını önleyin.

Islak lekeler (domates sosu, kahve, çay): Lekenin kumaşlara işlemesini önlemek için hemen harekete geçin. Hasarı sınırlamak için çok fazla ovalamadan temiz bir bezle hafifçe silin.

Kuru lekeler (çikolata, çamur): Fırçalamadan veya elektrik süpürgesiyle süpürmeden önce lekenin tamamen kurumasını bekleyin.

HALININ KARBONATLA TEMİZLENMESİ

Halının üzerine kabartma tozu serpin.

Sprey şişesi kullanarak, serpilen bölgeyi fazla ıslatmadan soğuk suyla nemlendirin.

Halıyı bir fırça kullanarak fırçalayın.

Karışımın liflere iyice nüfuz etmesi için çapraz hareketler kullanarak yumuşak bir fırçayla hafifçe ovalayın.

Halıyı bir bezle silin.

Kiri silmek için bir bez kullanın.

Daha sonra halının açık havada kurumasını bekleyin.

Kuruduktan sonra, kabartma tozu kalıntılarını gidermek için elektrikli süpürgeyle temizleyin.