İşte sivrisinek ve kenelerden kurtaran o koku! Meğer onlardan kurtulmak bu kadar basitmiş...

Sivrisinek ve kenelerden kurtulmak için pek çok kişi araştırma yapabiliyor. Çünkü insanlara rahatsızlık oluşturabilen kene ve sivrisinekler, bazı problemlere de neden olabiliyorlar. Bu nedenle birçok kişinin adeta korkulu rüyası haline bile gelebiliyorlar. Ayrıca o ikiliden kurtulmaya faydalı olabilen bir koku da bulunuyor. İşte detaylar…

Sivrisinek ve keneler pek çok insanı rahatsız edebiliyor. Nitekim geceleri rahatsızlık oluşturabilen sivrisinekler, kaşıntıya neden olabiliyorlar. Keneler ise ciddi sağlık problemlerine sebep olabiliyorlar. Bu nedenle özellikle keneler birçok insanı tedirgin edebiliyor. Ayrıca bir koku sayesinde hem sivrisineklerden hem de kenelerden kurtulmak mümkün olabiliyor. Hatta söz konusu yöntem, meğer onlardan kurtulmak bu kadar basitmiş bile dedirtebiliyor.

SİVRİSİNEK VE KENELERDEN ADETA KURTARAN O KOKU

Kene ve sivrisinekler, koku alma konusunda gelişmiş olarak biliniyorlar. Ayrıca uçucu yağ barındıran bitkilerden hoşlanmadıkları söyleniyor. Bu sebeple sıcak havalarda, ormanlık gibi alanlara gidildiğinde doğal yağların kullanılması önerilebiliyor. Nitekim bu noktada, lavanta kokusu yardımcı olabiliyor.

Sivrisinek ve keneler, lavanta kokusundan hoşlanmayabiliyorlar. Bu nedenle sivrisinek ve kenelerden kurtaran koku, lavanta olarak biliniyor. Ancak bazı insanlarda lavanta, alerji etkisi oluşturabilir. Bu sebeple kullanmadan önce dikkat edilmesi öneriliyor. Bunun yanı sıra söz konusu koku, yüzde 100 sonuçlar vermeyebiliyor. Ancak söz konusu ikiliyi uzaklaştırabileceği düşünülüyor.

DİĞER KORUNMA YÖNTEMLERİ

Kenelerden zarar görmemek için piknik alanları gibi yerlere gidildiğinde, pantolon paçalarının çorapların içerisine sokulması öneriliyor. Bu sayede tutunma ihtimalleri azalabilir. Ancak tutunma gerçekleştiyse mutlaka bir sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekiyor. Bu sayede hem erken teşhis hem de erken müdahale gerçekleşebilir.

Sivrisineklerin uzak tutulabilmesi için sirke tercih edilebiliyor. Nitekim sirkenin güçlü kokusu, sivrisinekleri uzaklaştırabilir.