Kabızlığa zeytinyağı, kilo vermeye yulaf! İşte şifa deposu besinler

Sağlıklı bir sindirim sistemi için vücuduma aldığımız gıdalar çok önemli. Hemoroid ve kabızlık gibi şikayetleri olan pek çok hasta katı gıdalardan uzak duruyor. Peki sindirim sistemini rahatlatan, bağırsakları çalıştıran besinler neler?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sindirim sistemi bozuk hastalar mide de şişkinlik, rahatsızlık ve nefes alma gibi problemlerle karşılaşıyor. Peki sindirim sistemini rahatlatan, bağırsakları çalıştıran besinler neler? İşte kabızlık ve hemoroid hastalıklarına iyi gelen besin maddeleri...

1-SU: Bol su tüketmeyen insanlar kabızlık, hemoroid, kuruluk ve pek çok hastalık ile karşı karşıya kalıyor.

2-YULAF: Yulaf içerisindeki yoğun lif miktarından dolayı bağırsakları çalıştırıyor. Bu yüzden uzmanlar kilo vermek isteyenlere yulaf tüketmelerini öneriyor. Hem sağlıklı hem sindirimi kolaylaştıran bu besini kaçırmayın derim.

3-ZEYTİN YAĞI: Şifalı bir besin olan zeytinyağının faydalarından biri de bağırsakları rahatlatarak sindirimi kolaylaştırması. Kabızlığa da iyi gelen bu besini mutfaklarınızdan ihmal etmeyin.

4-YOĞURT: Probiyotik denilince akla ilk gelen besin maddesi olan yoğurt tam bir şifa deposu. Çeşitli meyve ve gıdalar ile tüketebileceğiniz yoğurdu mutlaka tüketin.