İstavrit nasıl pişirilir? Dikkat! En kılçıklı balık

Pazar günü balık tüketenler ''İstavrit nasıl pişirilir?'' diye araştırıyor. Kılçıklı bir balık olan istavriti kızartmayı pek önermiyoruz. Çünkü küçük bir balık türü ve kızartınca kılçıklarından ayırmak da zor oluyor. Peki, fırında istavrit nasıl yapılır? İşte lezzetli yanıtı...

Balık sevenler hamsinin yanı sıra istavrit de tercih ediyor. Peki, istavrit nasıl pişirilir?

Birçok kişi istavriti tavada seviyor fakat istavrit fırında da pişiyor. Fırında pişirmek tavadan daha kolay. Çünkü bu şekilde yağ çekmiyor. Ancak onunda püf noktası var, kurutmamanız gerekiyor.

İSTAVRİT TARİFİ

Malzemeler

Yarım kilo istavrit

1 adet soğan

1 adet patates

Tuz

Karabiber

İSTAVRİT TARİFİ

Temizlenmiş istavritleri bir güzel tuzlayın. Ardından sularının süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.

Soğanları yuvarlak doğrayın. Ardından bir patatesi de yuvarlak doğrayın. Bir kaba alın. Soğan ve patateslere biraz tuz biraz da karabiber serpin ve karıştırın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine istavritleri yerleştirin. İstavritlerin üzerine tekrar soğan halkaları, limon ve domates dilimleri dizebilirsiniz.

İstavritleri fırına sürün ve kontrol ederek pişirin.