İstanbul'da hafta sonu çocukla gezilebilecek yerler

Güneşli havaların tadını çıkarmak isteyenlere İstanbul'da hafta sonu çocukla gezilecek yerlerin listesini çıkardık. İşte İstanbul'da hafta sonu en güzel mekânlar…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İstanbul'da çocukla gezilebilecek yerler araştırılıyor. Çocuklu aileler için birçok kriter önemli. Peki, hafta sonu İstanbul'da çocuklarla nereye gidilir?

İSTANBUL'DA ÇOCUKLA GEZİLECEK MEKÂNLAR

İstanbul gezi açısından bulunmaz bir şehir. Hafta sonunun tadını çıkarmak isteyenlere güzel bir liste çıkardık.

MÜZELER

İstanbul için müze şehri diyebiliriz. Şu an havalar ne sıcak ne soğuk. Bu yüzden hafta sonu çocuklu aileler oyuncak müzesi, Rahmi Koç Müzesi'ni tercih edebilir. Hem gezmesi keyifli, hem soğuktan koruyan mekânlar...

KORULAR

İstanbul'da hafta sonu gezilecek yerlerin başında korular geliyor. Emirgan Korusu, Yıldız Korusu, Mihrabat Korusu, Fethipaşa Korusu hafta sonu çocukla en güzel nefes alınabilecek mekânlar. Özellikle hareketli bir çocuğunuz varsa buralar en iyi gezilecek alanlar diyebiliriz.

KASIRLAR

İstanbul'da hafta sonu en güzel kahvaltı yapılacak yerlerden biri de kasırlar. Tarihi bir yerde kahvaltı yapmayı bir kenara bırakın camdan izlemek bile keyif verecektir. En popüler ve güzel olan kasırlar ise şöyle sıralanıyor: Su Kasrı, Ihlamur Kasrı, Hidiv Kasrı... Hepsinin kapalı salonları bulunuyor.

TİYATRO VE SİNEMA

Tabii ki mart ayında en güzel hafta sonu etkinliği denilince akla ilk gelen tiyatro ve sinema oluyor. İstanbul'da AVM dışında da gidebileceğiniz birçok sinema ve tarihi tiyatrolar bulunuyor.

KARAKÖY VE BALAT'IN NOSTALJİK KAFELERİ

Bu havalar çay ve kahve sohbeti için bulunmaz bir fırsat. Fakat bazen "Hangi kafeye gitsem?" sorusunun cevabı bulunmuyor. Bu noktada Karaköy ve Balat'taki nostaljik kafelere gidebilirsiniz.

CAMİLER

İstanbul'da hafta sonu en iyi yapılacak şeylerden biri de tarihi camileri ziyaret etmek. Çünkü İstanbul'da hikâyesi olan cami sayısı oldukça fazla. Her zaman yanından geçtiğiniz ama farkında olmadığınız camilere vakit ayırabilirsiniz.