Nur Sena Sarıtaş
MasterChef'i izleyenler "Istakoz nasıl pişirilir?" sorusunun cevabını araştırıyor. Istakozun pahalı bir ürün olduğundan dolayı her yerine dikkat edilmesi gerektiğini daha önceki MasterClass'ta anlatan Şef Mehmet Yalçınkaya, bugün de yarışmacılara ıstakozlu bir yemek verdi. Peki, ıstakoz nasıl pişirilir? Istakozun 4 şekilde yapıldığını söyleyen Şef Mehmet Yalçınkaya, pişirirken sade yağı öneriyor.
ISTAKOZ NASIL PİŞİRİLİR?
Mehmet Şef'in en önemli tavsiyesi ıstakozu canlı olarak satın almak ve her bölümünü ziyan etmeden kullanmak. Mehmet Şef ıstakozun yanında dip sosu öneriyor. Eğer canlı almak istemiyorsanız da haşlanmış ıstakoz tercih edebilirsiniz.
Istakoz haşlanabilir veya fırında pişirilebilir. Mehmet Şef ıstakoz da şiş olayını kesinlikle önermiyor.
ISTAKOZ TARİFİ
Derin bir kabın içinde limon suyunu, ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını ve tuzu harmanlayın.
Istakozu keskin, büyük ve tırtıklı bir bıçakla ikiye bölün. İçini güzelce temizledikten sonra hazırladığınız karışımın içine ıstakozu koyun ve ıstakozu sosa bulayın.
Istakozun kabuklu kısmı üste gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
180 derece önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.