İştahsızları sofradan kaldırmayan tarif! Pizza tadında muska börek, kızgın yağda pişirin

Muska börek zengin içerikli bir tarif. Muska börek kızgın yağda pişirilmeli ve galetaya bandırılmalı. Peki enfes muska börek nasıl yapılır?

Sucuk, peynir, biber muska böreğin vazgeçilmez malzemeleri. Muska böreği çıtır çıtır oluyor. İşte tarifi...

Pizza Tadında Muska Börek

Malzemeler

2 adet yufka

1 çorba kasesi kadar rendelenmiş kaşar peyniri

1 çay bardağı kadar küçük küp doğranmış sucuk

2 büyük boy sosis (dilerseniz ekleyin)

1 adet orta boy çekirdekleri çıkartılmış domates

Yarım kırmızı kapya biber

1 adet küçük yeşil ya da çarliston biber

Yarım çay kaşığı kekik

Yarım çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 tutam tuz

1-2 çorba kaşığı zeytinyağı ya da sıvı yağ

Bulamak için;

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı kadar süt

Galeta unu ya da kurutulmuş ekmek

Kızartmak için;

Sıvı yağ

Hazırlanışı

Öncelikle böreğimizin iç harcını hazırlamak için rendelenmiş kaşar peyniri, minik doğradığımız sucuk, sosis, biber ve çekirdekleri alınmış domatesleri bir kabın içine alalım.

Daha sonra baharatlarını ve yağını ekleyip, karıştıralım.

Yufkamızı düz bir zemine serip, 5'er cm aralıklarla keselim.

Kesmiş olduğumuz yufkaların uç kısımlarına harcımızdan bir miktar koyalım ve sağlı-sollu katlayarak muska şeklinde saralım.

Sardığımız börekleri bir kenara alalım.

Başka çukur bir tabağın içine yumurtayı alıp, çırpalım ve üzerine sütümüzü ekleyelim, tekrar karıştıralım.

Böreklerimizi önce yumurtaya bulayalım daha sonra galeta ununa bulayalım.

Orta ateşte ısıttığımız kızgın yağın içinde böreklerimizi kızarana kadar pişirelim.

Pişen börekleri peçetenin üzerine alıp, yağını aldıralım. Afiyetle yiyebilirsiniz.