İştah kabartan tavuk şövalye tarifi ve malzemeler

Tavuk şövalye tarifi son günlerin en çok aranan yemeklerinden biri oldu. Şövalyelerin tercihi olan bir yemek mi bilemeyiz ama sunumuyla, görüntüsüyle ve lezzetiyle sofralara layık olduğu kesin. Tavuk şövalye son derece pratik bir yemek. Beşamel sosu ve baharatlarıyla işte tavuk şövalye tarifi ve malzemeleri...

TAVUK ŞÖVALYE İÇİN MALZEMELER

6 adet kemiksiz derisiz tavuk incik

6 tane kuru domates

1 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı domates rendesi

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 tane kuru soğan

Tuz

Karabiber

Toz biber

Kekik

200 gram kaşar peyniri

Beşamel sos için:

Yarım litre süt

2 yemek kaşığı un

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

TAVUK ŞÖVALYE TARİFİ

Tavuk şövalye tarifinde kullanılacak tavukları önce sıvı yağ, karabiber, tuz, kekik, toz biber ile güzel bir şekilde terbiye edin.

Ardından tavukları tepsiye ikişerli dizin.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yarım saat pişirin.

Tavuklar pişerken bir tavaya ince ince doğranmış kuru soğanı ve yağı alıp kavurun. Kuru domatesi de ilave ederek birkaç dakika daha kavurun. Domates rendesi, salça ve baharatları da ekleyerek pişirmeye devam edin. İsteyenler sosa mantar da ekleyebilir.

Sos kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın. Beşamel sosu hazırlayın. Pişen tavukların üzerine beşamel sosun bir kısmını yayın. Daha sonra salçalı sos karışımını dökün.

Son olarak kalan beşamel sosu da döküp rendelenmiş kaşarları da ilave edin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...