İştah kabartan isot reçeli nasıl yapılır? Yedikçe yediriyor, yemeğe lezzet serumu

MasterChef All Star izleyenler isot reçelini merak ediyor. MasterChef All Star yarışmacıları kirli kalamar ve isot reçelinden lezzet çıkaracak. İsot reçeli hem yemeklerde hem kahvaltıda sevilerek tüketiliyor. Peki, isot reçeli nasıl yapılır? İsot reçelinde en önemli püf nokta biberin kalitesi. İşte iştah kabartan isot reçeli tarifi...

Hilal Çakır

MasterChef All Star'da bugünün menü malzemeleri isot reçeli ve kirli kalamar oldu. İsot reçeli Şanlıurfa ağzıyla biber salçası tarifi merak ediliyor. İsot reçeli yemeklerde kullanılabilir, kahvaltıda ekmek üstüne sürülebilir. İşte Urfa yemeklerine lezzet veren, kokusuyla insanı kendine çeken isot reçeli tarifi...

İSOT REÇELİ MALZEMELER

1 torba kırmızı Urfa isodu

1 su bardağı zeytinyağı

½ yemek kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı tarçın

3 yemek kaşığı tuz

İSOT REÇELİ TARİFİ

Önce biberleri yıkayın. Tohumlarından ayırın ve 4 parçaya bölün.

Kıyma makinesinde et gibi çekilerek geniş tepsilere koyun, suyunu çekmek üzere güneşe bırakın.

Sabah- öğlen-akşam olmak üzere günde en az 3 defa karıştırılıp suyunu çektikçe birbirine boşaltın. Tepsi sayısının azaldığını göreceksiniz.

Tamamen suyunu çekince diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırın.

Bir gün de malzemeler birbirine iyi karışması için güneşte bekletin daha sonra cam kavanozlara koyarak serin yerlerde saklayın.

En kolay 5 kanepe tarifi! Düğüne, derneğe her şeye uygun, en basit malzemelerle yapabilirsiniz

Sıcak kahvaltılık tarif! Şanlıurfalıların vazgeçilmezi, bir yiyen akşama acıkıyor