Hilal Çakır
MasterChef All Star'da bugünün menü malzemeleri isot reçeli ve kirli kalamar oldu. İsot reçeli Şanlıurfa ağzıyla biber salçası tarifi merak ediliyor. İsot reçeli yemeklerde kullanılabilir, kahvaltıda ekmek üstüne sürülebilir. İşte Urfa yemeklerine lezzet veren, kokusuyla insanı kendine çeken isot reçeli tarifi...
İSOT REÇELİ MALZEMELER
1 torba kırmızı Urfa isodu
1 su bardağı zeytinyağı
½ yemek kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı tuz
İSOT REÇELİ TARİFİ
Önce biberleri yıkayın. Tohumlarından ayırın ve 4 parçaya bölün.
Kıyma makinesinde et gibi çekilerek geniş tepsilere koyun, suyunu çekmek üzere güneşe bırakın.
Sabah- öğlen-akşam olmak üzere günde en az 3 defa karıştırılıp suyunu çektikçe birbirine boşaltın. Tepsi sayısının azaldığını göreceksiniz.
Tamamen suyunu çekince diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırın.
Bir gün de malzemeler birbirine iyi karışması için güneşte bekletin daha sonra cam kavanozlara koyarak serin yerlerde saklayın.