İspanyollar böyle fit kalıyor! Zayıf kalmak için parça parça...

İspanyolları şişman görmek zordur. Peki, dışarıda yemek yemeye bayılan bu insanlar nasıl oluyor da fit kalıyor? Onların diyeti Akdeniz diyetiyle ilişkilendirilse de tek sır bu değil. Kilo vermek isteyenler için İspanyolların zayıflık sırlarını bir araya getirdik.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İspanyollar genel olarak fit olmaya özen gösteren, zayıf bir millet. Bunun sebebi genelde tükettikleri deniz ürünleri ya da Akdeniz diyeti şeklinde açıklanır. İspanyol diyetisyenler birçok insanın evde yemeye özen gösterdiğini belirtiyor. Dışarda yemek yemeyi seven İspanyollar ise porsiyonlarda meyve ve sebzelere ağırlık veriyor.

İspanyol diyeti, sağlıklı Akdeniz diyetiyle ilişkilendirilir ancak bu, herkesin bu şekilde yediği anlamına gelmez. Peki, İspanyollar nasıl zayıf kalıyor?

İSPANYALILARIN 3 ZAYIFLIK SIRRI

1. Yürüyüş

İspanya'nın herhangi bir şehrinde işine yürüyerek ya da bisikletiyle giden bir kişi görmeniz mümkün. Sabahları yürüyüşü ihmal etmezler.

2. Yavaş yemek

İspanyollar yemekte sohbete bayılıyor. Yemekler genelde küçük servislerle parça parça geliyor. Bu yüzden hem tadını çıkarıp hem sohbet ederek yiyorlar. Ayrıca menülerde porsiyonları, meyve ve sebzeleri az tüketiyorlar.

3. Deniz ürünleri ve salata tüketmek

İspanyalıların zayıf olmalarının en önemli sırrı Akdeniz tipi beslenmedir. Dolayısıyla zeytinyağını sık tüketirler. Özellikle Barselona'ya gittiğinizde deniz ürünleri ve salataların yoğun tüketildiğini göreceksiniz. Fasulye gibi baklagilleri de tüketiyorlar.