Ispanak toprakta yetişen bir sebze olduğundan ıspanağın kumunu temizlemek oldukça yorucudur. Bu yüzden ıspanak temizleme tüyoları sizi kurtarabilir.
Ispanağı temizlemek için bazıları tonlarca su harcar bazıları da sirke kullanır. Peki, hangisi doğru? Gelin birlikte bakalım...
ISPANAĞI TEMİZLEME YÖNTEMLERİ
Ispanakları bir kase soğuk suda 1-2 kez 5 dakika bekletin. Büyük bir kaseyi soğuk suyla doldurun ve yaprakları içine yerleştirin. Daha sonra yaprakları ovalayın ve kir ve kalıntıları temizlemek için karıştırın.
Yaprakların 2 ila 5 dakika suda kalmasına izin verin ve ardından suyu boşaltmadan önce yaprakları çıkarın. Ispanakta hâlâ toprak görüyorsanız onu tekrar soğuk suya batırın.
Ispanağı soğuk suyla durulamak kalıntıları, mikropları ve kiri yok etmede etkilidir.
Ispanak dolu kâseye 1 bardak soğuk suya karşılık yarım bardak beyaz sirke ekleyin. Bu, tek başına suya kıyasla biraz daha fazla bakteriyi ortadan kaldırabilir.
Ispanağı temizlemek için sabun kullanmayın. Bu zararlı kalıntılar bırakabilir.
Ispanağı sıcak suyla yıkamayın. Ilık veya sıcak su ıspanağın solmasına neden olabilir.
ISPANAK NASIL KURULANIR?
Ispanak yapraklarını kurulama bezi veya kağıt havluyla kurulayın. Ispanağınızı temiz bir bulaşık havlusu veya kağıt havlu üzerine yayın. Ardından, her bir yaprağın üzerindeki fazla suyu nazikçe kurutmak için başka bir temiz bulaşık havlusu veya kağıt havlu alın.
Ispanağınızdaki fazla nemi gidermek, yaprakların ıslanmasını veya küflenmesini önler, bu da onların daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.