Ispanağı böyle pişirmeyin vitaminini öldürüyor

Ispanak hem çocuklar hem de yetişkinler için en önemli besin kaynaklarından biri. Peki, çocuklar neden ıspanak tüketmeli? Faydası için ıspanak nasıl pişirilmeli? Cilt sağlığından kemiklere kadar vücudu etkileyen ıspanağın 7 faydası sizlerle...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ispanağın çocuklar için faydası genelde konuşulur. Hatta çocuklar ıspanak yesin diye Temel Reis çizgi filmleri bile izletilir. Peki, çocuklar için ıspanak tüketmek neden önemli?

Ispanağın faydası için ıspanağın pişirilmesi de oldukça önemli. Çünkü doğru bilinen yanlışlar ıspanağın vitamini öldürüyor.

ÇOCUKLAR İÇİN ISPANAĞIN 7 FAYDASI

Metabolizmayı hızlandırır ve enerji verir

Ispanak kemikleri geliştirir.

Bol miktarda C, E ve B vitaminleri, magnezyum, demir ve kalsiyum içerir. Bu nedenle besin değeri yüksektir.

Gözlere faydalıdır

Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur

Zengin lif miktarı ile kabızlığı önler

Karaciğerin temizlenmesine fayda sağlar

FAYDASI İÇİN ISPANAK NASIL PİŞİRİLİR?

Ispanağın pişirilmesi için iyi yıkanmalıdır. Yerde yetişen bir bitki olduğundan kökünde ve yapraklarında toprak kalıntısı olur.

Ispanaklarınızı yıkadıktan sonra bir süre sirkeli suda bekletebilirsiniz.

Uzmanlar, ıspanağı keserken metal bıçak kullanmayı önermiyor. Elinizde parçalayarak ya da kesici tahta bıçak kullanabilirsiniz. Metal bıçak ıspanağın vitaminini azaltıyor.

Ispanağın faydasını görmek için pişirme süresi uzun olmamalıdır. Ispanağın uzun süre pişirilmesi içerisindeki vitamin ve mineral kaybını artırıyor.

Ispanak pişirildiğinde tüketmek gerekiyor. Birkaç kere kesinlikle ısıtılmamalı.