Işkın bitkisi kanseri önlüyor! Işkın bitkisinin faydaları nelerdir?

Işkın bitkisi Türkiye'de birçok ilde biliniyor. Bu bitkinin kanseri önleyici etkileri olduğunu belirten uzmanlar, C vitamini ve antioksidan deposu olduğunu söyledi. İşte Erzurum, Bitlis, Van ve Sivas çevrelerinde yetişen ışkın bitkisinin faydaları...

IHA

Işkın bitkisi neye iyi gelir? Işkının faydaları nelerdir? gibi soruların cevabı merak ediliyor. Yöresel pazarlarda sık gördüğümüz mevsimlik bitki olan ışkının birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyen uzmanlar, kanseri önleyici etkileri de olduğunu belirtti. İşte "Işkın neye iyi gelir?" sorusunun cevabı ve ışkın hakkında merak edilenler...


İHA'ya açıklamalarda bulunan Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, Işkın bitkisinin kanseri önleyici etkileri olduğunu belirterek şunları söyledi:

BESİN DEĞERİ YÜKSEK KALORİSİ DÜŞÜK

Arslan, Işkın bitkisinin besin değerinin yüksek olduğunu ve kalorisi düşük bir besin olduğunu söyleyerek, ışkının nasıl kullanıldığını şu şekilde sıraladı:

“Besin değeri yüksek olmasına karşın kalorisi düşük bir besin olan ışkın zayıflama diyetlerinde ara öğünlerde ve çiğ hali soyulup salatalara mayhoş-ekşi bir tat vermek için kullanılabilir. 

Işkının çiğ tüketiminin yanında çorbası yapılabilir, yumurta ile omlet ya da sebze kavurması şeklinde tüketilebilir. 

Burada haşlama suyunu dökmemek ve uzun süre yüksek sıcaklıkta pişirmemek vitamin-mineral kaybının önüne geçmek için oldukça önemlidir. 

Hiçbir besinin tek başına etkili olmadığını unutmadan yöresel besinlerimize beslenmemizde mutlaka yer vermeliyiz” diye konuştu.