Verimli çalışmanın 3 altın kuralı

Bir yanda işteki zihin yorgunluğu diğer yanda hayatın karmaşası... İkisi de bir şekilde devam ediyor ama ikisi de istediğiniz gibi ilerlemiyorsa mutlaka değişime ihtiyaç var demektir. Elbette her zaman verimli çalışmak ya da istenen başarıyı yakalamak mümkün olmuyor. Fakat iş ve ev arasında gidip gelirken yüzünüzün gülmesini istiyorsanız bazı şeyleri değiştirebilirsiniz. İşte verimli çalışmanın 3 altın kuralı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İşe gitmeden önce hep yorgun uyanıyor ve bir türlü odaklanamama sorunu yaşıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Yaşantımızdaki verimliliği artırmanın yolu günlük alışkanlıklara çeki düzen vermektir. İşte verimli çalışmanın 3 altın kuralı...

1. MOTİVASYON: Hangi işte çalışırsanız çalışın en önemli şey motivasyondur. Mevlana, "Yolu yürümeye başladığında yol sana görünür" demiş. Bu yolda motivasyon kişinin en iyi ilacıdır.

2. İŞLERİ SIRAYA KOYMAK: Kafa karışıklığı paniğe ve yorgunluğa sebep olur. Bu yüzden güne başlamadan yapılması gerekenler için bir liste oluşturun. Bu durum hem iş yoğunluğunu azaltır hem de konsantrasyonunuzu artırır.

3. TEK BİR ALANA YÖNELMEK: Kabul edelim ki bir insan her alanda mükemmeli yakalayamaz. İş bölümünüz ne kadar artarsa başarı dağılımınız parçalanır. Bir işi yarım bırakıp diğerine devam etmek odaklanma problemine neden olur. Zaman ve performans odaklı çalışıyorsanız görevlerinizin sayısını azaltın.

Bilgisayar başında dik durmanın 5 kuralı

Osmanlı Dönemi'nde gemicilerin şifalı bitkisi ateşe ve gribe birebir

Kemik erimesinin 3 önemli nedeni