İrmik lezzetiyle hira tatlısı tarifi! Hira tatlısının püf noktası şerbet

Hira tatlısı pratik ve sevilen tatlı tarifleri arasında yer alıyor. Hira tatlısının püf noktası hamurunun sert olmaması ve şerbetle tatlı arasındaki sıcak-soğuk ilişkisidir. Sıcak olan tatlının üzerine soğuk şerbet dökülmelidir. Hira tatlısı tarifi hemen hemen her yemeğin yanına gidebilecek bir tatlıdır. İşte hira tatlısı tarifi ve malzemeleri...

Hira tatlısı tarifini püf noktalarıyla anlattık. Akşam yemeği yanına pratik tatlı tarifi arayanlar bu tatlıyı mutlaka tarif defterine not alacak. Hira tatlısının püf noktası hamurunun sert olmaması ve şerbetle tatlı arasındaki sıcak-soğuk ilişkisidir. Sıcak olan tatlının üzerine soğuk şerbet dökülmelidir. Herkes tarafından sevilen bu tatlının malzemeleri arasında yoğurt, sıvı yağ, irmik ve şeker yer alıyor.

Hira tatlısının sunumu da oldukça kolay. Fıstıkla süsleyebileceğiniz hira tatlısı tarifi sizlerle...

HİRA TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı irmik

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Batırmak için:

İrmik

Şerbeti için;

2,5 su bardağı su

2,5 su bardağı toz şeker

HİRA TATLISI TARİFİ YAPILIŞI

1. Şeker ve suyu şeker eriyene kadar karıştırın. Aşırı kaynatmanıza gerek yok. Kaynadıktan sonra hemen alın soğumaya bırakın.

2. Bir kaba yoğurt, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozu, irmik ve unu alın ve yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

3. Hamurun elinize yapışmaması için hafif yağlayın. Hamuru minik parçalara ayırın ve şekil verip, irmiğe batırın. Yuvarlak yapan da var uzun yapan da var. Nasıl arzu ederseniz o şekilde yapabilirsiniz.

4. Fırın ayarınıza göre 180 veya 200 derece ısıtılmış fırında altı üstü hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

5. Fırından çıkan tatlıya soğuttuğunuz şerbeti dökün. Afiyet olsun.

HİRA TATLISI TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Her hamurda olduğu gibi bu tatlıda da güzel yoğurmak önemli. Çok sert bir hamur olmamalıdır. Her şerbetli tatlı gibi hira tatlısında da şerbetle tatlı arasındaki sıcak-soğuk ilişkisine dikkat edilmelidir. Sıcak olan tatlının üzerine soğuk şerbet dökülmelidir.