İranlı kadınların güzellik sırrı! Zerdeçal maskesi tarifi

Zerdeçal Fars kültüründe tüketilen şifalı baharatların başında geliyor. Yemeklerden cilde birçok faydası olan zerdeçalı İranlı kadınlar güzelleşmek içinde kullanıyor. Peki cilde parlaklık katan ve siyah noktaları temizleyen zerdeçal maskesi nasıl yapılır?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Zerdeçal, sarı renki oldukça faydalı bir baharat çeşididir. İranlı kadınların güzellik sırrı olan zerdeçal maskesi ise merak ediliyor. İşte cilde parlaklı katan ve siyah noktaları temizleyen doğal zerdeçal maskesi...

ZERDEÇAL MASKESİ İÇİN MALZEMELER

1-2 yemek kaşığı toz zerdeçal

1-2 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu

Yarım yemek kaşığı süt ya da yoğurt

Yarım çay kaşığı sirke (Elma ya da üzüm sirkesi kullanabilirsiniz.)

ZERDEÇAL MASKESİ YAPILIŞI

Yukarıda tarifini verdiğimiz zerdeçal maskesini hazırlamak için tek yapmanız gereken tüm malzemeleri bir kasenin içinde bir araya getirmek ve zerdeçalın topaklanmasına izin vermeden güzelce harcı karıştırmak.

ZERDEÇAL MASKESİ YAPILIŞI

Karışımı hazırladınız, sıra geldi uygulamasına. Makyaj ve kirden tamamen arındırdığınız cildinize karışımı yumuşak uçlu bir fırça ya da makyaj pamuğu ile zarif hareketlerle sürün ve en az 20-25 dakika bu şekilde bekleyin. Dilerseniz bekleme süresini kısaltıp uzatabilirsiniz. Ardından ne çok soğuk ne de çok sıcak olan bir suyla maskeyi cildinizden hafifçe ovalayarak ama cildinize zarar vermeden çıkarın.