AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Bol baharatlı olan bu eşsiz fesenjan yemeğini yapmak bir hayli zahmetlidir. Evde bu lezzete ulaşmak isteyenler malzemelerini şimdiden hazırlasın. Yapılışında püf noktaların yer aldığı fesenjan İran mutfağının damaklarda tat bırakan bir yemeğidir. Özel davetlerde sıklıkla yapılır. Tam bir vitamin deposudur.
200 gram ceviz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
500 gram kemiksiz tavuk
1 adet soğan
1 su bardağı nar pekmezi
3 yemek kaşığı nar tanesi
200 derecede ceviz içlerini 15 dakika fırında kızartın.
Bir tencereye zeytinyağı ve tereyağını ekleyip kavurun arından tavuk etlerini içine yerleştirin.
Kızaran tarafları çevirin. Akabinde bir tabağa alın.
Daha sonra soğanları ay şeklinde kesip soteleyin. Onları da tabaktaki tavukların üzerine dökün.
Sonra su nar pekmezi ve cevizi sos kıvamına getirip tavuğun üzerine dökün. Sosa zerdeçal, tarçın, portakal kabuğu tozu ve kakule ekleyebilirsiniz.
En son narları serpin.
Afiyet şifa olsun...