İnsülin iğnesi değil bitkinin yaprağı! İbn-i Sina'nın şeker hastalarına tek tavsiyesi

Şeker hastalığına doğal çözümler öneriliyor. İbn-i Sina yıllar önce yazdığı eserlerinde şeker hastalığına zeytin yapraklarını öneriyor. Peki zeytin yaprağı çayı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Zeytinin birçok şifası var. En az zeytin kadar faydalı olan zeytin yaprağı çay formunda tüketilebilir. Peki şeker hastalığına iyi gelen zeytin yaprağı nasıl tüketilir? İşte detaylar...

Zeytin ağacının meyveleri kadar değerli olan yaprakları da dikkat çeken bir şifa kaynağıdır.

ZEYTİN YAPRAĞI ÇAYUI FAYDALARI

İbn-i Sina gibi tıp alanının öncülerinden biri olan bilim insanları, zeytin yaprağının faydalarını keşfetmiş ve reçetelerine dahil etmiştir.

Zeytin yaprağı özellikle şeker hastalığına iyi gelmesiyle bilinir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.

Şeker hastaları için kan şekeri seviyelerini kontrol altında tutmak büyük önem taşırken, zeytin yaprağı tüketimi bu konuda destek sağlar.

Eğer zeytin yaprağı bu şekilde düzenli olarak kullanılırsa diyabet hastalarına fayda sağlayacaktır.

Şeker hastalığına iyi gelecek mucizevi kür!

Zeytin ağacı yapraklarını kurutun ya da kurutulmuş zeytin ağacı yaprakları alın.

Bir avuç içi zeytin yaprağını 2 su bardağı suyla 5 dakika kaynatın. 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin.

40 gün boyunca iki günde bir, tok karnına 2 su bardağı içerseniz şeker hastalığına şifa olur.

NOT: Zeytin yaprağı tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu ya da kronik hastalık durumunda mutlaka doktora danışılmalıdır.