İnsanlar ve hayvanlar arasındaki 5 şaşırtıcı benzerlik

İnsanlar ve hayvanlar tarih boyu iç içe yaşamışlardır. Kimi zaman insan ve hayvan beraberliğinden dostluklar oluşmuştur. Peki bu iki varlık birbirinden etkilenmiş olabilir mi? İşte sizin için hazırladığımız insan ve hayvan arasındaki 5 şaşırtıcı ortak özellik...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İnsanlar ve hayvanlar her ne kadar doğaları gereği birbirinden farklı iki tür olsalar da aralarında benzerlikler vardır. Peki doğma, büyüme, beslenme gibi özelliklerin dışında insanlar ve hayvanlar hangi ortak noktada buluşur? İşte sizin için hazırladığımız insan ve hayvan arasındaki 5 şaşırtıcı ortak özellik...

İNATÇILIK: Sizin de çevrenizde inadıyla nam salmış birileri vardır. Böyle insanlara kullanılan "Keçi inadı" kavramı öylesine bir benzetme değildir. Keçiler çok inatçıdır ve inadından dönmeyen insanlarla çok benzemektedirler.

VEFA: Vefa İstanbul'da bir semt adı değil sadece. Hayat boyu yakınlık kurduğun insanlara karşı bir sorumluluk hissi. Hayvanlar dünyasında ise vefayı angut kuşu temsil ediyor. Rivayetlere göre angut kuşu eşi öldükten sonra çiftleşmiyor ve kendisi ölene kadar da yas tutuyor.

DUYGUSALLIK: Yunus balıkları insanlar gibi yas tutunca ağlıyor.

ESNEME: Kedileri hiç esnerken gördünüz mü? İnsanlar mı kedilerden kediler mi insanlardan esinlendi bilinmez ama bu iki tür aynı tarzda esniyor.

HAYVANCILIK: Karıncalar hayvan yetiştirebiliyor. Karıncalar, yaprak bitlerinin istedikleri şeklide hareket etmesi için kimyasal bir madde yayıyor ve bu sayede onları daha yavaş hareket etmeye zorlayarak, kaçmalarını engelliyor. Karıncalar, yaprak bitlerinin taşıdıkları nektarı kullanıyor.