İnsanı tuğla gibi yapıyor! Yazın ağırlaştıran 5 yiyecek

Yazın insanı ''Tuğla gibi ağırlaştıran'' yani hem sindirimi zorlaştıran hem de rehavet, halsizlik hissi veren ve herkesin mutlaka sofrada bulundurduğu birkaç yiyecek bulunuyor. Bu yiyecekler sindirimi zor, mideyi yakar. İşte insanı tuğla gibi ağırlaştıran 5 yiyecek…

KADİR TEKİN

Yaz aylarında su oranı yüksek, lifli, hafif gıdalar tercih etmek (karpuz, salatalık, yoğurt, yeşil yapraklılar) enerji verirken bedenini serin tutar. Bir de bunun aksine bazı yiyecekler var ki vücudu ağırlaştırır, insan yerinden kalkmak istemez. Çünkü bu yiyeceklerin çoğunda yağ oranı yüksektir.

İNSANI AĞIRLAŞTIRAN 5 YİYECEK

1. Kızartmalar (Özellikle patates, börek, et kızartması)

Yağ oranı yüksek olduğu için sindirimi zordur. Sıcakta mideyi yorar, enerji düşürür.

2. Kırmızı Et (Izgara veya kavurma)

Protein ve yağ oranı yüksek olduğundan yazın sindirimi çok zaman alır. Üstelik sıcakla birlikte mideyi baskılar.

3. Ağır Şerbetli Tatlılar (Baklava, kadayıf, şöbiyet)

Şeker ve yağ birleşince enerji patlamasından çok yorgunluk ve uyku hali yapar.

4. Hamur İşleri (Poğaça, börek, pizza)

Karbonhidrat yüklü gıdalar yazın terlemeyle kaybedilen suyla birlikte şişkinlik ve halsizlik yapar.

5. Aşırı Tuzlu ve Yağlı Peynirler

Tuzlu gıdalar su tutar, vücutta şişkinlik yapar. Ayrıca sıcakla birleşince tansiyonu da etkileyebilir.

Orkideye çiçek açtıran tek yöntem: 1 kaşık yetiyor, gece havalandırın