İnsanı evlilikten soğutan 5 arkadaş tipi

Evliliğe karar vermek oldukça zorken bir de bu durumu daha da zorlaştıran arkadaş çevresi var ki ne söyleseniz ikna olmaz. İşin tuhaf kısmı bu insanlar 40 yıllık evli gibi her şeyi yorumlar ve evlenenleri tuhaf bir şekilde yadırgar. İşte insanı evlilikten soğutan 5 arkadaş tipi...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Evlenmemiş insanların evlilikle ilgili serzenişlerini sık sık duyarız. Bu kişiler evlilik düşünen birinin bile bir anda kafasını karıştırır. Gelin insanı evlilikten soğutan 5 arkadaş tipine birlikte göz atalım...

1. SÜREKLİ ŞİKÂYET EDEN

Hiç evlenmemiş olan fakat evlilikle ilgili sayfalarca yorum yapan bir kitle var. Bu tipler genelde "Benim bir arkadaşım" diye cümleye başlar ve asla yorulmazlar.

2. GECE HAYATINDAN VAZGEÇEMEYEN

Gece hayatına düşkün olanlar evlenmeyi düşünen arkadaşlarını en çok buradan vurur.

3. ÖZGÜRLÜĞÜN KISITLANACAĞINI DÜŞÜNEN

Hem kadınlar hem de erkekler için özgürlük kriteri bekârlıkla özdeşleşmiş bir kriterdir. Oysa bazıları evlenince daha özgür olur.

4. ÇOCUKLARDAN BAŞ BELASIYMIŞ GİBİ BAHSEDEN

Evlilikten söz edilince çocuk konusu mutlaka açılır. Evlenmeyenler çoluk çocuğa karışma olayını korku filmi gibi anlatmaya bayılır. Bu biraz da çevresindeki mutsuz evliliklerden kaynaklanır.

5. YAKIN ÇEVRESİNDEKİ İSTEME-SÖZ-NİŞAN-DÜĞÜN MASRAFINI KONUŞAN

Çevredeki birçok kişiden duyarız evlilik hazırlıklarından korkanları. Genelde ailelerden dolayı oluşan gerginlikler, alınan fazla eşyalar ve gereksiz masraflar arkadaş sohbetlerinde mutlaka konuşulur. Hatta bazen öyle şeyler anlatılır ki bazıları düğün masrafı yerine araba ya da ev almak istediğini söyler.