Börek yaparken en önemli püf nokta hamurun yani yufkaların ince olmasıdır. Peki, ince hamur açmanın püf noktası nedir? Hafta sonu ailesine veya misafirlerine börek veya tatlı açmak isteyenler hamur açmanın püf noktalarını araştırıyor. İncecik yufkalarla lezzetli börekler yapmak istiyorsanız bu haberimiz tam size göre. İşte "Hamur nasıl açılır?" sorusunun cevabı ve en önemli mutfak sırları...
İNCE HAMUR NASIL AÇILIR?
Hamurun özellikle böreklerde güzel açılması için yoğurduğunuz hamurun üzerine bir bez örterek mutlaka dinlendirin.
Açtığınız oklavanın şekli de oldukça önemlidir. Örneğin büyük yufkalar için küçük bir oklava tercih etmeyin.
Hamuru açarken hamurun her yerine aynı baskıyı uygulayacak şekilde açmaya gayret gösterin.
Hamuru her zaman tek bir yöne doğru açın.
Eğer börek hamuru açıyorsanız hamurun içine birkaç damla limon sıkarsanız daha ince açılmasını sağlayacaktır.
Börek açıyorsanız her açmada un serpmeyin ve hamur bezelerinin üzerini kurumaması için bir örtüyle örtün.
Baklava hamuru açıyorsanız açarken un yerine buğday nişastası kullanmanız doğru olacaktır.