İnce bele sahip olmanın püf noktası! Hangi besinler beli inceltiyor?

Karantina sürecinde hareketsizliğin sebep olduğu fazla kilolar birçok kişi için sorun hâline geldi. Özellikle vücudunda bel bölgesinde incelme sağlamak isteyenler diyet listelerinden spora kadar her şeyi araştırıyor. Peki, hangi besinler beli inceltiyor? İşte size zarif ve incecik bel için tavsiyeler...

İnce bele sahip olmak tüm kadınların hayali. Bu hayale bu sene karantinada alınan kilolar biraz gölge düşürse de kendini toparlamaya başlayanlar fazla kilolardan kurtulmanın yollarını arıyor. Peki, ince vele sahip olmak için neler yapılmalı? Hangi besinler beli inceltiyor?

Limonlu ve tarçınlı su: Limonlu ve tarçınlı su diyet yapanların vazgeçilmezi. Günde 2-2,5 litre su için ve içtiğiniz suyun 1 litresini limonlu veya tarçınlı olarak tüketin. Vücudunuzdaki değişikliği fark edeceksiniz.

Yeşil çay: Diyet listelerinin başını çeken yeşil çay,metabolizmayı hızlandırır, aynı zamanda bel çevresindeki yağları da azaltmada etkilidir.

Bulgur: Lif içeriği yüksek besinlerin tüketimi bel çevresindeki yağları azaltır. Bulgur, yulaf ezmesi, yulaf kepeği, çavdar-tam buğday ekmeği gibi besinleri tüketmek faydalı olacaktır. Yapılan çalışmalarda lif içeriği yüksek ve kalori kontrollü diyet programının bel çevresindeki yağların azalmasında etkili olduğu belirlenmiştir.

Yoğurt: Kilonuzu azaltmak için süt ürünleri önemlidir. Bel bölgenizdeki yağlanmayı kontrol altına almak istiyorsanız beslenmenizden yoğurdu eksik etmemelisiniz.

Badem: Bel incelten besinler arasında badem de yer alıyor. Hatta yapılan başka bir çalışmada ise günde 15 adet badem tüketenlerin tüketmeyenlere göre bel çevresinde daha fazla incelme olduğu belirlenmiştir.