1 damlası kalem lekesine yetiyor! Temizlik için bal gibi çözüm

Bazen gömlekte bazen de tişörtlerde kalem lekesi kalır. Bu yüzden ''Keçeli, tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?'' diye araştırılır. Çıkarılması zor olan kalem lekesinden kurtulmak için birkaç ev malzemesi yeterli olabilir. Yalnız her kumaş türünde aynı yöntem işe yaramayabilir. İşte giysilerdeki kalem lekesini yok eden yöntemler…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ofiste mavi gömleğinizde kalem lekesi olabilir ya da yeğeniniz sevdiğiniz giysiyi haritaya çevirmiş olabilir ya da bulmaca çözerken elbisenizde kalem lekesi olabilir. Çünkü kalem hayatımızın her anında yakın bir araç. Dolayısıyla kalem lekesi de kaçınılmaz. Peki, kalem lekesi nasıl çıkar?

Üzülmeyin evdeki birçok malzeme giysilerdeki kalem lekesini temizliyor.

Kurumuş kalem lekelerini çıkarmak için farklı kumaş türlerine yönelik birkaç yöntem var. Biz size en popüler ve zararsız olanları hazırladık.

Çünkü her kumaş türü, temizlik ürünlerine ve kalem lekesi işleme tekniklerine farklı tepki verir.

ADIM ADIM LEKE ÇIKARMA TALİMATLARI

Öncelikle kalem lekesine karşı sabırlı olmanız şart. Unutmayın hiçbir leke çıkarılamaz değildir. Fakat doğru leke çıkarıcı yöntemi bulmanız şart.

1. Hemen kurulayın

Yün veya ipek giysiniz tükenmez kalemle lekelendiyse, emici bir kağıtla kumaşı hemen kurulayın. Daha sonra soğuk suyla nemlendirilmiş bir bezle bölgeyi silin.

2: Saç spreyi uygulayın

Leke tekrar çıkarsa, saç spreyinizi sıkın ve lekeye mürekkep püskürtün ve ardından kurulayın. Leke tamamen kayboluncaya kadar işlemi tekrarlayın.

3: Sıcak suyla hafifçe yıkayın.

Lake ve mürekkep kalıntılarını gidermek için alanı bu kez ılık suyla nemlendirilmiş bir bezle tekrar durulayın.

4: Sirkeyi uygulayın

Beyaz sirke kullanın. Yumuşak kıllı bir diş fırçasını eşit miktarda su ve beyaz sirke içeren bir kâseye batırın ve lekeyi nazikçe fırçalayın. Tek yapmanız gereken soğuk suya batırılmış bir bezle silmek ve ardından temiz bir bezle alanı kurulamak.