İltihaplı sivilceleri 2 saatte kurutuyor! Mikrop öldürücü 5 farklı cilt maskesi yağlı ve kuru tüm cilt tiplerine uygundur

İltihaplı sivilceler bir cilt problemidir. Akneleri ve sivilce oluşumunu engelleyen en doğal maskeleri sizler için derledik. İşte hiçbir yan etkisi olmayan doğal maske tarifleri...

Pürüzsüz ve kaymak gibi cildin sırrı bu doğal besinlerde. Salatalık doğal bir tonik kaynağı. Bal ise vücudun nem ihtiyacını karşılıyor. Cildin kurumasını engelliyor. Peki hangi maskeler sivilce ve akne gibi problemleri çözüyor? İşte detaylar...

Yüz maskeleri cilt tonunu eşitlerken nem ihtiyacını karşılar. Evde deneyebileceğiniz yüz maskeleri neler? İşte detaylar...

SALATALIKLI YÜZ MASKESİ

Salatalığın cilt üzerinde yatıştırıcı bir etkisi vardır, iltihabı, tahrişi ve ağrıyı azaltır. Daha iyi sonuçlar için, bir küçük salatalık ve 1 bardak yulaf ezmesini karıştırarak bir macun yapın. Bu macunu etkilenen bölgeye 30 dakika uygulayın ve durulayın.

BAL MASKESİ

Bal, iltihaplı sivilce, yara ve yanıklar için kullanılan antibakteriyel özelliklere sahiptir. Akneden kurtulmak için yüzünüze 30 dakika bal sürün ve ardından ılık suyla yıkayın.

YAĞLI CİLTLERE ÖZEL YOĞURT MASKESİ

Yoğurt, bakteri üremesini engelleyen bir probiyotiktir. Maske yapmak için 1 tatlı kaşığı mayayı az miktarda sade yoğurtla birleştirip karıştırın. Cilde 15 ila 20 dakika uygulayın ve soğuk suyla yıkayın.

YUMURTA AKI MASKESİ

Yumurta akı, yüksek lizozim içeriği nedeniyle akneye neden olan bakterileri yok ettiği bilinen tek bileşendir. Sadece bu değil, aynı zamanda yumurta akı, gözenekleri tıkayan kiri, kiri ve fazla yağı gidermeye yardımcı olan büzücü özellikler içerir. Cildinize sağlıklı bir parlaklık vermede oynadığı önemli rolün yanı sıra, anti-enflamatuar özelliklere de sahiptir. Lizozim proteini, iltihaplanmayı yatıştırmaya yardımcı olan bir koruyucu tabaka oluşturur.

MUZLU LİMON MASKESİ

Peeling, muzun en şaşırtıcı faydalarından biridir. Cildinizin üzerinde biriken ölü hücrelerden arınmasını sağlar ve hatta cildinizde biriken istenmeyen sebumu yok eder. Muzun içine limon eklenmesi, muzun fazla sebumu gidermeye özen göstermesini sağlarken, sivilceye neden olan bakterileri yok etmenin yanı sıra başka türlü çıkarılması zor olan kalanını kurutmaya yardımcı olur.

KULLANMADAN ÖNCE

Bu maskelerin hepsi doğal içeriklere sahip olmasına karşın cildinizde alerjik reaksiyon gibi istenmeyen durumlara neden olabilir. O nedenle öncesinde bir dermatoloğa danışmak ve cildinizin küçük bir bölümünde test etmek büyük önem taşımaktadır.