İltihaplı diş ağrısına 7 adımda veda edin! Evde diş ağrısı tedavisi nasıl olur?

Diş ağrısı günlük yaşamı aksatan önemli bir sorundur. Kanal tedavisi, dolgu veya diş eti iltihaplanması sonrasında diş ağrıları baş gösterebilir. Peki evde iltihaplı diş ağrısı tedavisi nasıl olur? Diş ağrısına ne iyi gelir?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Diş ağrısı, baş, diş eti sinirleri ve çene bölgesine vurabilir. Özellikle iltihabı diş ağrıları hastalara zor zamanlar yaşatıyor. Peki evde iltihaplı diş ağrısı tedavisi nasıl olur? Diş ağrısına ne iyi gelir?

DİŞ AĞRISINA İYİ GELEN TEDAVİLER

1-GARGARA YAPMAK: Sirke, tuz ve sudan oluşan karışım ile gargara yaptığınız takdirde diş ağrısının uyuşturucu etkisiyle azalmasını sağlayabilirsiniz. Bu karışım aynı zamanda dezenfekte etkisi sayesinde dişlerinizi bakteri ve mikroplardan arındıracak, varsa şişlik problemine büyük ölçüde son verecektir.

2-BUZ UYGULAMASI: Ağrılı dişin yer aldığı bölgeye buz ile uygulama yaparak diş ağrısının geçici olarak hafiflemesini sağlayabilirsiniz.

3-KARANFİL YAĞI: Antiseptik özelliklere sahip bir bitkisel kaynaktır. İçeriği dolayısıyla birçok diş macununun yapımında kullanılmaktadır. Diş ağrısına evde tedavi arayanlara sıklıkla önerilir.

4-SARIMSAK: Bakterileri yok edici nitelikte bir içeriğe sahiptir. Ağrıyan dişin olduğu bölgenin üzerine hafifçe bastırarak uygulama yapıldığı takdirde dişte uyuşma etkisi yaratarak ağrının azalmasını mümkün kılar.

5-ZERDEÇAL: Antiseptik özelliği sayesinde diş ağrısı başta olmak üzere pek çok ağrının üstesinden gelmeye yardımcı olur. Diş ağrısını evde doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri ile çözmek istiyorsanız zerdeçalı su ile karıştırıp macun kıvamına getirdikten sonra ağrıyan dişinizin üstüne hafifçe bastırarak uygulama yapabilirsiniz.

6-ÇÖREK OTU: Ağrıya neden olan bakteri, mikrop vb. etkenlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Bu sayede ağrının şiddetinin azalmasını mümkün kılar.

7-KARABİBER: Diş ağrısını ne keser noktasında önerilen bitkisel tedavi çözümlerinden bir tanesi de karabiberdir. Doğal antibiyotik olarak bilinir.