AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Oruç tutmak için kalktığımız sahur vaktinde tüketeceğimiz her besin oruçlu olduğumuz süreyi daha sağlıklı atlatmamızı sağlar. Gün içinde vücudun enerji ve lif kaynağını karşılanması için önemli bir öğün olan sahurda mutlaka sofranızda hurma ezmesi olmalı. Hurma ezmesi bağırsakların ihtiyacı olan lifi kolaylıkla sağlar. Oruç süresinde metabolizmayı çalıştırarak sağlıklı kilo vermeyi kolaylaştırır.
Hurma ezmesi aynı zamanda yüksek oranda antioksidan içerdiğinden vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri tek seferde karşılar.
MALZEMELER
10 adet hurma
1 yemek kaşığı fındık
Bir adet elma
Yarım çay kaşığı tarçın
Bir tatlı kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı bal
YAPILIŞI
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp miksere koyun.
Tam ezilmeden üzerine fındıkları ilave edin.
Ardından elmanın kabuklarını soyup ay şeklinde dilimleyin.
Küçük bir tencereye bir su bardağı koyup elmayı içine koyun.
Üzerine balı döküp kaynatın.
Ardından yumuşayan elmanın çekirdeklerini çıkarıp suyu süzüp diğer karışımın üzerine dökün.
Mikserden bir kez daha geçirin.
Kuru üzüm ve tarçını koyup karıştırın.
Hurma ezmeniz hazır!
Afiyet şifa olsun...
Hayırlı sahurlar...