İlk kaşıkta ağızda eriyor! Dondurmalı irmik tarifi: Püf noktası helvayı ağır ateşte kavurmak

Dondurmalı irmik helvası nefis bir tatlı. Soğuk ve sıcak lezzeti buluşturan irmik helvası tatlıya doyuruyor. Peki nefis irmik helvası tatlısı nasıl yapılır?

Dondurmalı irmik helvası yaz kış tüketiliyor. Bu tatlının püf noktası helvanın yeterince kavrulması. İşte tarifi...

DONDURMALI İRMİK HELVASI TARİFİ

Malzemeler

2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2,5 su bardağı irmik

Şerbeti için

3,5 su bardağı su

2,5 su bardağı şeker

İçine

Vanilyalı dondurma

Hazırlanışı

İlk başta küçük bir tencereye şeker ile suyu koyup kaynaması için ocağa alın şerbet kaynarken helvayı kavurmaya geçin.

Tereyağını tavada eritip irmiği üzerine dökün ve orta ateşte irmiğin rengi dönene kadar sürekli karıştırarak iyice kavurun.

Sonunda kaynayan şerbetini ekleyin ocağın altını kısıp karıştırın.

Birkaç kez karıştırdıktan sonra birazcık akışkan ve sulu bırakıp altını kapatın ve dinlenmeye bırakın.

Afiyet olsun...