İlk ısırıkta lezzeti baş döndürüyor! Hindistan cevizli kurabiye tarifi! Püf noktası yumurta akının orantılı eklenmesi

Hindistan cevizli kurabiye çay eşliğinde lezzetle tüketiliyor. Bu kurabiye tarifinin püf noktası yumurta akı ve Hindistan cevizinin orantılı eklenmesi. Peki üzeri kızarana kadar pişmesi gereken kurabiye nasıl yapılır?

Hindistan cevizli kurabiye az emekle çok lezzet sunuyor. Bu kurabiye ağızda dağılıyor. Peki enfes lezzetiyle pastane kurabiyelerine rakip olan tat nasıl yapılır?

Hindistan cevizli kurabiye için malzemeler

250 ml lik bardak ölçüsüyle;

2 yumurta akı

Yarım bardak toz şeker

1 çay kaşığı vanilya özütü

2 bardak Hindistan cevizi rendesi

Hindistan cevizli kurabiye yapılışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

Yumurta akı, toz şeker ve vanilyayı derin bir kaba alın, mikserin yüksek deviri ile köpükler oluşana kadar 3 - 4 dakika çırpın.

Hindistan cevizini ekleyip spatula yardımıyla karıştırın.

Dondurma kaşığı veya yemek kaşığı ile ölçülendirerek yuvarlayın ve tepsiye sıralayın

175 derecede önceden fanlı ayarda ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğuyana kadar tepside bekletin.

Kısa bir not;

Hamura kolay şekil verebilmek için Hindistan cevizi rendesini kontrollü olarak ekleyin, yumurta akının ağırlığına göre biraz eksik ilave edebilirsiniz, hamurunuzu karıştırırken toparlandıysa Hindistan cevizi rendesi bu aşamada yeterli olacaktır.

Afiyetle sevgiyle ve sağlıkla kalın...