İlk çatalda lezzetinden başınız dönecek! Antep fıstıklı triliçe tarifi

Çayın yanına yapabileceğiniz Antep fıstıklı triliçenin tarifini hazırladık. Antep fıstıklı triliçe tatlı ihtiyacınızı karşılıyor. Bu tatlının kreması iyi pişirilmelidir. Peki Antep fıstıklı triliçe nasıl yapılır?

HİLAL ÇAKIR

Antep fıstıklı triliçe için öncelikle şeker ve yumurta harmanlanarak çırpılmalı. Sütlü sos ise triliçe için olmazsa olmaz. Peki Antep fıstıklı triliçe nasıl yapılır?

ANTEP FISTIKLI TRİLİÇE TARİFİ

4 yumurta

1 su bardağından bir parmak eksik şeker

1 küçük çay bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağından biraz fazla un (1 bardağı tam diğerini 2 parmak eksik ekliyoruz)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Süt sosu için:

3,5 su bardağı süt

3 yemek kaşığı toz şeker

1 paket krema

Üzeri için: Antep fıstığı kreması

Yumurta ve şekeri mikserde köpük köpük olana kadar çırpalım.

Daha sonra sıvı yağ ekleyip kısa süreli çırpalım.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile karıştıralım.

Orta ya da küçük boy tepsiyi yağlayıp harcı dökelim ve yayalım.

170° önceden ısıtılmış alt üst fanlı fırında 20-25 dakika kontrollü pişirelim.

Süt sosu işin şekeri ve kremayı süte ekleyip eriyene kadar çırpalım.

Ilınan keki çatalla delip üzerine sütlü sosu gezdirelim.

Üzerini streçleyip buzdolabında vaktiniz varsa 1 gece yoksa birkaç saat bekletelim.

Üzerine fıstık kremasını benmari usulü eritilmiş fıstık kremasını gezdirip düzeltelim.

Krem şantiyi üzerine sıkıp çizikler atıp süsleyelim dilimleyip servis edelim.

Afiyet şifa olsun...