Helva tatlısı, en sevilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Türk mutfağının en sevilen helvayı yapmak oldukça zahmetli. Fakat yalancı helva tarifiyle saatlerce kavurmakla uğraşmadan çok kısa sürede misafirlerinize helva tatlısı hazırlayabilirsiniz. İşte, yalancı helva tarifi yapılışı...
YALANCI HELVA TARİFİ
Malzemeler:
400 gram sıvı krema
1 paket çikolata (160 gr) (İster sütlü ister bitter fark etmez)
500 gr bisküvi (Petibör ya da yulaflı fark etmez)
125 gr tuzsuz tereyağı
Antep fıstığı (Ya da badem, fındık, ceviz)
YALANCI HELVA NASIL YAPILIR?
Bisküvileri robottan un haline gelene kadar çekin.
Tencereye sıvı kremayı koyu ılıtın.
Ilıyan kremaya çikolatayı ve tereyağını ekleyip eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırın.
Kaynamamasına dikkat edin.
Ilıyan karışıma bisküvileri ekleyin ve baloncuklar çıkınca ocağın altını kapatın.
İstediğiniz kuruyemişleri ekleyin.
Badem, Antep fıstığı, fındık çok yakışıyor.
Kare borcamı streç filmle kaplayın.
Sıcak olan karışımı borcama yayın ve spatula ile düzeltin.
Oda ısısına gelince derin dondurucuya koyun.
En az 3 saat bekletin.
Dilerseniz 1 ay bile durabilir.
Tüketeceğiniz zaman ters çevirin ve streç filmi çekip dilimleyin.