İlk adım ayakkabısında bu detaylara dikkat! Yürümeyi engelleyebilir

Bebeklerin ilk adım ayakkabısını seçmek ayak sağlığı açısından büyük bir öneme sahip. Peki, ilk adım ayakkabısı nasıl seçilir? Uzman doktorlar bebekler yürüyene kadar ayakkabı giymemesini öneriyor. İlk adım ayakkabısını seçerken en önemli kural ayakkabının denenmesidir. İşte ilk adım ayakkabısıyla ilgili bilinmesi gerekenler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Bebekler için ilk adım ayakkabısı seçmek hem eğlenceli hem zor. Bir yanda cıvıl cıvıl ayakkabılar diğer yan da ayak sağlığıyla ilgili düşündüren tedirginlikler... Peki, doğru olan ne? Çocuğuna ilk adım ayakkabısı alacak ebeveynlerin işini kolaylaştırmak için dikkat edilmesi gerekenleri bir araya getirdik.

İLK ADIM AYAKKABISI ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Küçük çocuğunuzun ayakkabısının önünde her zaman küçük ayak parmaklarının hareket etmesine ve açılmasına izin verecek boşluk bulunmalıdır. Bu nedenle ayakkabı mutlaka ayağına denenerek alınmalıdır.

Çocukların ayakları çok esnektir ve çok hassas değildir, bu nedenle basınç veya sürtünme alanlarından nadiren şikayet ederler. Bu, ayakkabılarının ayağınıza oturup oturmadığını düzenli olarak kontrol etmeniz gerektiği anlamına gelir.

Çocuğunuzun ayakkabılarının doğru oturup oturmadığını düşündüğünüzden daha sık kontrol etmeniz de önemlidir. Bu, üç yaşına kadar olan çocuklar için her dört ila altı haftada bir, üç ila dört yaş arası çocuklar için her altı ila sekiz haftada bir ve daha sonra her 10 ila 12 haftada bir yapılmalıdır.

5 yaşına gelene ve kemiklerinin düz bir şekilde büyümesi gerekene kadar çocukların ayakları çok hızlı büyüdüğünden, çocuğunuzun ayakkabılarının uygunluğunu kontrol etmeye devam edin. Dar ayakkabı veya çoraplar nedeniyle sıkışırlarsa, bebeğinizin yumuşak parmak kemikleri düzgün bir şekilde büyüyemeyecektir.

Bebeğinizin ayakları da diğerleri gibi hızlı büyüyecektir, bu nedenle ikinci, üçüncü ve dördüncü çift ayakkabılarının da birincisi kadar iyi oturmasını sağlamak önemlidir.

Çocuğunuzun ilk ayakkabısını seçerken güvenebileceğiniz tanınmış markaları arayın. Deri ayakkabılar ayağın şeklini alır, bu nedenle onları bu şeklin pek uygun olmayacağı başka bir çocuğa asla vermemelisiniz. Çünkü ayak gelişimine zarar verebilir.

AYAKKABI KONUSUNDA BU DETAYLARA DİKKAT

Takılmayı önlemek için yakın kırpılmış tabanları arayın.

Ayakkabının içinde hareket ve büyüme için yer olduğundan emin olun.

Serin ve rahat ayaklar için yumuşak deri ayakkabılar almaya çalışın.

Yürüme gelişimine yardımcı olmak için hafif, esnek tabanlı ayakkabılar seçin. Çoğu markanın, süper yumuşak olan ve ilk birkaç ay yürüyüş için gerçekten iyi olan ön yürüteçleri vardır.

Koruma ve destek için bilekleri dolgulu ayakkabılar bulmaya çalışın. Bazı ebeveynler bize, bebeklerinin hangi tarzlarda en rahat ettiğinin birkaçını denediğinde açıkça ortaya çıktığını söylüyor. Bazıları yüksek bilek desteğini sever, bazıları ise ayak bileğinin altından hoşlanır.

Öksürüğü şıp diye kesen 3 çay! Sonbaharı demir gibi geçirin