İlişkileri mahveden 10 kötü alışkanlık! Utanmak, gizlemek işe yaramıyor

İlişkilerde bazı şeyleri gizlemek ve bunlardan utanmak sorunları ertelemeye neden oluyor. İlişkileri mahveden 10 kötü alışkanlığı sizler için derledik.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Uzun ilişki için yapılması gereken şeyler çok da zor değil. Fakat birbirine karşı dürüst olmak, utanmamak ve gizlememek en önemli 3 kural. Peki, ilişkiler nasıl biter? İşte ilişkileri mahveden 10 kötü alışkanlık...

1. Sürekli telefon elinde olmak

İlişkilerin başında bunu anlamak zor olsa da bazıları ne yaparsa yapsın telefon bağımlısı. Bu durum bir süre sonra partner için sıkıcı ve çekilmez hâle geliyor.

2. Sosyal medya bağımlısı olmak

Her şeyi sosyal medyada yaşayan kişilerin ilişkilerinde de sorunlar bitmiyor. İki çift de böyle olduğunda sorun olmuyor ama çiftlerden biri böyleyse sosyal medya boşanma sebebi bile olabiliyor.

3. Tüm gün televizyon izlemek

Bazıları var ki yemeğini bile televizyonsuz yiyemiyor, uyusa bile televizyonun açık kalması gerekiyor. İlişkilerde heyecanı öldüren şeylerden biri de televizyon. Herkes kendine televizyondan daha fazla vakit ayrılmasını ister.

4. Kendinden çok başkalarına odaklanmak

Bir grup var ki sürekli başkalarının sahip olduklarının peşinde ve yanı başındakilerin asla farkında olmuyor. Bu durum ilişkileri yıpratıyor.

5. Kendiyle savaşmak

Bazı partnerleri mutlu etmek zordur. Sorunu hep kendinizde arasanız da asıl sorun onların kendini beğenmemesi ve sevmemesidir. Çoğu defa bundan utanır ve bu durumu gizlerler.

6. Kıyaslamak

İlişkileri mahveden en önemli hata da kendi durumunu başkalarıyla kıyaslamaktır.

7. Cimrilik

Cimrilikle tutumlu olmak arasında ince bir çizgi vardır. Bunu kaçıranlar arasında hep sorun olur.

8. Kısıtlamak

Çiftlerin birbirine karşı yaptığı haksızlıklardan biri de kısıtlamaktır. Bazı şeylere sınır koymakla birine özgür değilsin hissi vermek aynı şey değildir.

9. Saygısızlık ve üslup

İlişkilerde saygı biterse her şey biter. Her şeyden önce karşınızdakinin yetişkin bir birey olduğu unutulmamalıdır.

10. Sorunları ertelemek ve konuşmamak

İlişkilerde var olan bir sorunu örtbas ettiğinizde o sorun sadece o an için yok olmuş gibi görünebilir. Konuşulmayan her sorun sonraki tartışmalar için kıvılcım olur.

Victoria Beckham'ın sivilcelerden kurtulmasının sırrı

Öksürük deyip geçmeyin! Bu belirtiler 3 hastalığa işaret

Saate göre gece uyanmanın 3 sebebi