İlişkilerde yıkıcı olan 5 yapmacık davranış

İlişkilerde gerçekçi olmayan beklentiler yıkıcı olabiliyor. Bu durum iyileşmemiş travmalar ve kendini arayan egonun somut halidir. İlişkilerde yıkıcı olan yapmacık davranışları yazdık.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Herkesin ilişkisinden beklentisi vardır. Fakat bu gerçeklik sınırlarını aştığında o ilişkiden eser kalmaz.

Yapmacık davranışlar zamanla duygular üzerinde kara bulut gibi dolaşır. Yıllar içinde yalana ve güvensizliğe dönüşür.

İLİŞKİLERİ BİTİREN 5 YAPMACIK DAVRANIŞ

İnsan kendinin nasıl mutlu olduğunu ya da onu neyin mutlu ettiğini iyi bilmeli. Sadece bir kişiye odaklanmak çözüm değil. Bilmeden bir arayış içinde olmak bazı riskleri de beraberinde getirir.

1. SADECE BEN

İlişkilerde ben merkezcilik tartışmaların fitilidir. Partnerinizin zamanının çoğunu sizinle geçirmesini beklemek, her zaman hayal kırıklığıyla sonuçlanan bir ilişkideki gerçekçi olmayan beklentilerden biridir. Partnerinizin kendi hayatı olduğunu ve önemli bir işe zaman ayırmayı seçmenin sizi ihmal etmek olmadığını anlamalısınız.

2. FİKİR AYRILIĞI

Bazı konularda fikir ayrılığı olabilir. Ama bazılarında da ortaklık önemlidir. Olmadığınız biri gibi davranmak sonrasında büyük patlamalara neden olabilir. Partneriniz ve siz farklı yetiştirilme tarzlarına sahipsiniz. İkiniz de önemli konularda farklı görüşlere sahip olabilirsiniz, ancak bu bir kişiyi yargılamak için bir sebep olmamalıdır. Bu gibi durumlara karşı aşırı düşünüp dürtüsel davranmak yerine, biraz daha açık fikirli olup eleştirel yaklaşmanız gerekiyor.

3. İLETİŞİMSİZLİK

İlişkileri bitiren en büyük hata bu. Çiftler eşlerinin hissetmesini, leb demeden leblebiyi anlamasını bekler. Partnerinizin zihin okuyucusu olmasını mı bekliyorsunuz? Bunun ilişkinize yardımcı olduğunu düşünüyor musunuz? İlişkiler iki kişi için de bir rahatlık yeri olmalıdır. Partnerinizin sizin nasıl hissettiğinizi bilmesini beklemek her şeyi mahveden yaygın bir beklentidir! Partnerinizin bunu anlaması her zaman mümkün olmayabilir ve bu partnerinizin size karşı gerçek hisler beslemediğinin kanıtı değildir. Duygularınızı yapıcı bir şekilde iletmeyi öğrenebilirsiniz

4. ÖNCELİK

Eşimin hayatında öncelik ben olmalıyım. Bir ilişkide gerçekçi olmayan beklentiler arasında, bir başkasının hayatında öncelik olmayı istemek, hayal kırıklığına ve kalp kırıklığına yol açabilir. Bir kişinin hayatında farklı öncelikleri olabilir ve beklentileriniz ve bu beklentiler karşılanmadığında tepkiniz bir güç oyunu gibi algılanabilir ve bu da eninde sonunda eşinizin sizden uzaklaşmasına yol açabilir

Buradaki odak noktanız, hayatınızda birinin önceliği olmak istemenizin nedeni olmalıdır. İlişkilerinizde karşılaştığınız belirli sorunlar için eşinize değil, kendinize bakmanız gerekir.

5. SÜREKLİ MUTLULUK

Hayat daima mutluluktan ibaret değildir. Partnerinize mutluluğunuzun sorumluluğunu vermek, onun kaldıramayacağı kadar büyük bir yüktür. Mutluluğunuz asla birinin sorumluluğu olamaz çünkü sizi gerçekten neyin mutlu ettiğini yalnızca siz bilebilirsiniz. İlişkideki bu gerçekçi olmayan beklenti, ilişkinin nefes almasına, gelişmesine izin vermez.