İlişkilerde love bombing dönemi başladı! Dikkat, hastalığa dönüşüyor

Dönemin duygusal manipülasyon hastalığı love bombing duygusal istismar biçimidir. Love bombing yapan kişiler genelde aşırı ilgi gösterip sonrasında kaçmayı tercih eder ve karşısındaki bir hiçmiş gibi davranır. Peki, sonra ne olur? Duygusal istismarla ilgili detaylar haberimizde…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Son zamanlarda arkadaş ortamlarında love bombing tanımını sık duymaya başladık. İlişkilerde partnerin duygusal istismarı anlamına gelen love bombing kelimesi aslında psikolojik bir rahatsızlık.

İLİŞKİLERDE LOVE BOMBİNG ETKİLERİ NELER?

İlişkilerde bir taraf vericidir. Diğer taraf ise genelde dengeleyicidir. Dolayısıyla bazen insan aşık olduğunda o kişiyi şartsız tüm özellikleriyle kabul eder. Bu öyle bir hal alır ki o kişi sizin ideallerinizin önüne geçebilir ve hislerinizi yok sayabilir. Zamanla saygısızlığa dönüşen bu durum telafisi olmayan psikolojik hastalıklara dönüşür.

Bu tarz ilişkilerde küçümsemeler eleştiriler havada uçuşur. Yani ''dün övdün bugün öldüm.'' durumu başlar.

Manipüle edilen ya da duygusal istismara uğrayan kişi ise manzaradan uzaklaştığını düşünerek mecburiyet duygusu taşır.

Love bombing yapan kişilerin karşısındakine saygısı yok dersek yanılırız. Aynaya baktığında özsaygısını da yitirmiş olan bu kişiler karşısındakini bağımlı hale getirmek ister. Bu tarz davranışlara maruz kalanların profesyonel destek almaları, kendi sınırlarını tekrar çizip tartmaları gerekir.