İlişkilerde kadınların 5 ayrılma sebebi

İlişkilerde erkekler genelde kadınları anlayamamaktan şikâyet eder. Kadınlarda da durum tam tersi. İki tarafta bu durumdan yakınırken kadınların ayrılma sebeplerini derledik. İşte ilişkilerde kadınların 5 ayrılma sebebi...

Sevmek, aşık olmak güzel duygu. Ancak tüm kadınlar ya da erkekler bunu ömür boyu sürdüremez. Aşık olanların içinde kelebekler uçuşur. Fakat bu kelebekler söndüğünde ilişkiyi devam ettirmek zordur. Tek neden bu değildir. Erkeklerin ya da kadınların ayrılmak için birçok sebebi olabilir. Fakat biz kadınların ayrılma sebeplerini ele aldık. İşte ilişkilerde kadınların 5 ayrılma sebebi...

1. İLETİŞİM SORUNLARI YAŞAMAK

Aslında kadın erkek fark etmeksizin ilişkileri bitiren en önemli neden bu sorundur. Sağlıklı iletişimin olmaması ilişkiler için felaket olabilir çünkü partnerlerden birinin veya her ikisinin ihtiyaçları ve endişeleri giderilmez. Doğru iletişim yalnızca ilişkiyi beslemekle kalmaz, aynı zamanda bir çift olarak birbirlerinin birlikte büyümesine de yardımcı olur. Bu nedenle, eğer ilişkinizde duygusal ve düşünceli sözler eksikse, bu uzun vadede kesinlikle anlaşmayı bozacaktır. Bu aynı zamanda kadının uzun vadede kendisini partneriyle kapana kısılmış hissetmesine neden olabilir ve ilişkiyi bitirmek onlar için tek seçenek gibi görünür.

2. FİZİKSEL VEYA DUYGUSAL YAKINLIĞIN AZALMASI

Duygusal ve fiziksel yakınlık tüm ilişkiler için çok önemlidir. El ele tutuşmak ve alından öpmek, yanaklara küçük öpücükler, fiziksel yakınlık ve daha fazlasına kadar, her iki partnerin de birbirlerinin önünde kendilerini savunmasız hissedebilmeleri ve kendilerini her şekilde ifade edebilmeleri çok önemlidir. Bu nedenle, eğer yakınlık eksikliği varsa, partner yeterince sevilmediğini hissedebilir ve partnerinin artık kendisinden hoşlanmadığını düşünebilir. Bu aynı zamanda özgüvenlerini de etkiler.

3. KİŞİSEL ALAN BIRAKMA

Kişisel alan gereklidir çünkü çiftlerin bireysel olarak büyümelerine, kendi şirketlerinde olmalarına, düşüncelerini dağıtmalarına ve kendilerini öncelik listesinde tutmanın farkına varmalarına yardımcı olur. Bununla birlikte, eğer kişisel alan eksikliği varsa, bu bir partnerin boğulmasına neden olabilir ve diğer kişi, partnerinin günlük aktivitelerine aşırı derecede müdahale eden biri gibi görünebilir. Bu, bir ilişkinin mutluluğunu ve sevgisini kolaylıkla alıp götürebilir ve onu sinir bozucu bir ilişkiye dönüştürebilir.

4. GÜVEN VE SAYGI EKSİKLİĞİ

Bir ilişkide, kişinin taviz veremeyeceği bazı temel alanlar vardır ve partnerinizin güvenilir mi, güvenilir mi, dürüst mü yoksa bir sığınak mı, güvenilmez ve sahtekar mı olduğunu anlayabilenler, kendi kararlarını alıp almama konusunda daha iyi kararlar verebilirler. Küçük şeyler bir ilişkide büyük farklar yaratır ve bu nedenle, eğer bir partner sınırları anlamıyorsa ve bu sınırları tekrar tekrar kırıyorsa, o zaman kadınlar bu ilişkiden uzaklaşma eğiliminde olur.

5. GERÇEKÇİ OLMAYAN BEKLENTİLER BELİRLEMEK

Bir ilişkide iki farklı insan vardır ve çiftlerin buna saygı duyması gerekir. Partnerinizden gerçekçi olmayan beklentiler belirlemek ve onlardan mükemmelliğin simgesi olmalarını istemek, ilişkide sorunlara yol açabilir. Herkes saygı duyulması gereken farklı değer ve inançlarla gelir. Ayrıca zor durumlarda partnerinizin belli bir şekilde davranmasını istiyorsanız bu onun üzerinde baskı oluşturabilir, kendisini sıkışmış hissetmesine neden olabilir ve ilişkiyi sonlandırabilir. Kadınların partnerlerinden uzaklaşmasının bir başka nedeni de bu olabilir.

Osman Müftüoğlu açıkladı: O vitamin beyin sütü! Eksik olursa yorgunluk, mutsuzluk kalıcı olur