İlişkilerde hediye vermenin 8 önemi

Hediye vermek geçmiş dönemlerden beri duyguları besler ve anlam kazandırır. Peki, ilişkilerde hediye vermek ne anlama gelir? Hangi hediye ne zaman verilmeli? Aşkı besleyen ve aynı zamanda ilişkileri yormayan öneriler haberimizde...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

İlişkilerde hediye vermek bazen değer vermek bazen de telafi etmek anlamına gelir. Çünkü verilen hediyeye yüklenen anlam zamana göre değişir. Örneğin, bir hata sonrası verilen hediyeye faydacılık gözüyle bakılırken ansızın gelen hediye insanı her zaman daha farklı ve değerli hissettirir. Peki, bu hata yapıldığında hediye vermemek anlamına mı gelir? İlişkilerde hediye vermenin 8 önemini derledik.

İLİŞKİLERDE HEDİYE VERMENİN 8 ÖNEMİ

1. İlişkileri derinleştirmenin yolu düşünceli hediye alışverişinden geçer. İki kişi arasındaki konuşmaları barındıran ya da o kişiyi tanımlayan bir hediye bir anda duyguların seyrini değiştirebilir. Bu şekilde hediye vermek bazen vereni alıcıdan daha fazla mutlu eder.

2. İlişkilerde hediye vermek kadar doğru hediyeyi seçmek de önemlidir. Zira ilk tanıştığınız birine kırmızı güllerle gitmek ya da pahalı bir hediye almak bir şeylerin başlamadan bitmesine neden olur. Karşınızdaki kişiye doğru hediyeyi vermek o kişiyi ne kadar tanıdığınızı gösterir. Bu noktada duygu ve beklenti arasındaki çizgiyi aşmamak gerek.

3. Başlangıç seviyesinde olan bir ilişkide düşünceli ve basit hediyeler mantıklı olabilir. Sinema, tiyatro ya da konser gibi birlikte vakit geçirebileceğiniz bir hediye faydalı olabilir.

4. Kolay gibi görünse de aslında en zoru yıllık ilişkilerde hediye almak. "Artık alacak hediye kalmadı" diye eş dosttan özel günlerde yakınmalar duyarız. Bu noktada sevgi ifadeleri ya da yatırımlardan faydalanılabilir. Bunlar da yapıldıysa en başa dönerek tekrar küçük ve düşünceli hediyelerden yardım alınabilir.

5. İlişkilerde hediye seçerken en çok yapılan yanlış empati kuramamak. Sizin çok değer verdiğiniz bir şey karşı tarafın çok umrunda olmayabilir. Örneğin olağanüstü bir fotoğraf makinesi aldınız. Eğer partneriniz fotoğraf çekmekten ya da çekilmekten hoşlanmıyorsa bu çok da doğru bir hediye değildir. Hediye alırken amacınızı unutmayın.

6. Alınan hediye duyguya ve kişiliğe hitap etmelidir. Çünkü günümüzde karşındaki kişinin farklı hissetmesini sağlamak oldukça zor. Dolayısıyla hediye alacağınız kişiyi iyice araştırın. Davranışlarını, gittiği yerleri, paylaşımlarını ve alışkanlıklarını mutlaka gözlemleyin.

7. İlişkilerde hediye için özel günü beklemek en sık yapılan hatadır. Her şeyden önce farkınızı belli etmek istiyorsanız herkesin hediye aldığı bir gün yerine hediye evrmek için ansızın mutlu olduğu bir günü seçebilirsiniz. Her insan hatırlanmayı ve fark edilmeyi sever.

8. Psikologlar, hediye vermenin sosyal faydası olduğuna inanır. Hediyeler uzun zaman sağlıklı ilişki kurmayı kolaylaştırır. Geçmiş zamanlardan beri insanlar takdir etmek, mutlu etmek ve ilişkileri güçlendirmek için hediye alışverişinde bulunmuşlardır. Sonuçta birileri tarafından hatırlanmak biraz da var olduğunu hatırlamaktır.

Alfa erkek ne demektir? Alfa erkek nasıl olunur?