İkramiyelik değil lezzet şelalesi! Meyveli kek tarifi, sıcacık çayın yanında anne eli değmiş gibi

Meyveli kek sıcacık sohbetlerin vazgeçilmez lezzeti. Meyveli kek çayın yanına çok yakışıyor. Meyveli kekin hamuru oldukça önemli. Peki meyveli kek nasıl yapılır?

Meyveli kek içerisindeki kuru meyveler mutlaka taze olmalıdır. Meyveli kek ısıtılmış fırında pişmeli. Peki hamuru ve kıvamı yumuşacık meyveli kek nasıl yapılır?

Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 paket hamur kabartma tozu

1 paket vanilya

Yaklaşık 2 buçuk su bardağı un

1 su bardağına yakın meyve kurusu

Meyveli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Meyveli kek tarifi için öncelikle toz şeker ve yumurta iyice yüksek devirde çırpalım.

Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyelim.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim.

Malzemeleri güzelce çırpalım.

Son olarak kuru meyveleri ekleyerek spatula veya kaşıkla karıştıralım.

Hazırladığımız hamuru yağlanmış kalıba dökelim.

160 derecede ısıtılmış fansız fırında pişirelim.

45-50 dk. sonra kürdan testi ile piştiği kontrol edip fırından alalım.

Üzerini temiz bir bezle örterek soğuyana kadar beklettikten sonra kolaylıkla ters çevirebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun...