Meyveli kek içerisindeki kuru meyveler mutlaka taze olmalıdır. Meyveli kek ısıtılmış fırında pişmeli. Peki hamuru ve kıvamı yumuşacık meyveli kek nasıl yapılır?
Meyveli Kek Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket vanilya
Yaklaşık 2 buçuk su bardağı un
1 su bardağına yakın meyve kurusu
Meyveli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Meyveli kek tarifi için öncelikle toz şeker ve yumurta iyice yüksek devirde çırpalım.
Ardından sıvı yağ ve sütü ekleyelim.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim.
Malzemeleri güzelce çırpalım.
Son olarak kuru meyveleri ekleyerek spatula veya kaşıkla karıştıralım.
Hazırladığımız hamuru yağlanmış kalıba dökelim.
160 derecede ısıtılmış fansız fırında pişirelim.
45-50 dk. sonra kürdan testi ile piştiği kontrol edip fırından alalım.
Üzerini temiz bir bezle örterek soğuyana kadar beklettikten sonra kolaylıkla ters çevirebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun...