İkindi çaylarınıza eşlik edecek tarif! Dereotlu poğaça tarifi! Ağızda dağılan dereotlu poğaçanın püf noktası içerisine asla su girmemesi

İkindi oturmalarınız boş geçmesin istiyorsanız bu tarifi denemelisiniz. Dereotlu poğaça yumuşacık ve ağızda dağılır şekilde olmalı. Bunun en önemli sırrı ise içerisine su girmemesi. Peki dereotlu poğaça nasıl yapılır?

Dereotlu poğaça çay ve limonatayla lezzetli oluyor. Peki dereotlu poğaçanın pişme süresi ne kadar? Kaç dakikada hazırlanır? İşte detaylar...

Dereotlu poğaçanın pişme süresi üstünün nar gibi kızarması. Hamur yapılırken ele yapışmaması gerekiyor. Kıvamında hamur için iyice yoğrulmalı. İşte detaylar...

DEREOTLU POĞAÇA İÇİN

MALZEMELER

750 gr un

200 gr sıvı yağ

200 gr yoğurt

25 gr kabartma tozu

20 gr tuz

25 gr şeker

250 gr katıyağ

3 yumurta

1 demet dereotu

1 demet maydanoz

İç malzemesi için:

250 gr peynir

ÜZERİ İÇİN

3 yumurta sarısı

NASIL YAPILIR?

Önce tuz, şeker, tereyağı ve yumurtayı mikserde yoğuruyoruz.

Sonrasında yoğurt, sıvıyağ, un, kabartma tozunu ilave edip hamur son şeklini alana kadar yoğuruyoruz.

Yoğrulan hamura doğradığımız dereotu ve maydanozumuzu ilave edip 1 dakika yoğuruyoruz.

Hamuru 70'er gramlık bezelere bölüp yuvarlıyoruz.

İçlerine peynir koyup son şeklimizi veriyoruz.

Yumurta sarısını üzerine sürüp 170 derecede 25 dakika pişiriyoruz.

Piştikten sonra sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Hamurda kullanılacak katıyağ veya tereyağı oda sıcaklığında olmalı.

Ağızda dağılan bir poğaça istiyorsak içine kesinlikle su girmemeli.

Poğaçaların üstleri çatlak ve kıyır kıyır bir yapı istiyorsak kabartma tozu kullanmalıyız.

Hamuru yoğururken ne çok sert ne çok yumuşak bir hamur olmalı.

Ele yapışmayan bir hamur olması yeterli.