İkindi çayınıza lezzetli atıştırmalık tarif! Patatesli bulgur köftesi püf noktası 15 dakika buzdolabında bekletmek

Patatesli bulgur köftesi ikindi çaylarına ve altın günlerine çok yakışıyor. Patatesli bulgur köftesini yaptıktan sonra mutlaka buzdolabında bekletmek gerekiyor. Bulgur köftenizin çok yağlı olmasını istemiyorsanız fazla yağı süzmelisiniz. İşte detaylar...

Nur Sena Sarıtaş

Çay saatini boş geçirmek istemeyenler bu tarifi deniyor. Patatesli bulgur köftesi için tüm malzemeler ince ince doğranmalı. Peki nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Hem vitaminli hem lezzetli olan patatesli bulgur köftesinin yapılışı merak ediliyor. İki farklı salçayla harmanlanan bulgur köftesinin içine hangi malzemeler giriyor? İşte yanıtı...

PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ MALZEMELER

2 su bardağı köftelik bulgur

1 su bardağı sıcak su

3 adet haşlanmış patates

1/2 adet soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 adet yumurta

5-6 dal ince kıyılmış maydanoz

1,5 su bardağı un

PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ PÜF NOKTASI

Bulgurunuz yeterince şişmemişse 1/2 su bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.

Unu karışıma azar azar yedirin ve hazırladığınız köfteleri en az 15 dakika, vaktiniz varsa 40 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra kızartın.

PATATESLİ BULGUR KÖFTESİ YAPILIŞI

Bulguru bir kabın içine alın.

Üzerine sıcak su ilave edin.

Kabı streç filmle kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Demlendikten sonra üzerine sırayla soğanı, maydanozu, patatesi, yumurtayı, salçaları ilave edin.

Spatula yardımıyla karıştırın.

Karışıma unu azar azar ilave ederek yoğurun.

Karışım kıvam aldığından içerisinden bir top alın.

Elinizle yuvarlak köfte şekli verin.

Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi uygulayın.

Üzeri yağlı kağıt kaplı bir kesme tahtasının üzerine köfteleri dizin.

Dolapta 15 dakika kadar dinlendirin.

Çıkarıp kızgın yağda arkalı önlü kızartın.

Fazla yağını süzdürerek afiyetle tüketin.