İkindi çayına yumuşacık revani tarifi! Parmak ısırtan şerbetli lezzet: 10 dakikada hazır

Revani geleneksel ve lezzet deposu bir tatlı. Revani keki kabarması için kabartma tozu iyice çırpılmalı. Peki denenmiş revani tarifi nasıl yapılır?

Revani fıstık veya Hindistan cevizi ile süslenebilir. Çayın yanına çok yakışan revani şerbeti soğuduktan sonra eklenmeli. İşte detaylar...

TAM ÖLÇÜLÜ REVANİ İÇİN

Malzemeler

4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı dolusu irmik

1,5 su bardağı kadar un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

3,5 su bardağı toz şeker

4 su bardağı su

Çeyrek limonun dilimi

Üzerine serpmek için;

İsteğe bağlı hindistan cevizi yada toz fındık

REVANİ YAPILIŞI

Karıştırma kabının içerisine oda sıcaklığına gelmiş yumurtaları kırıyoruz.

Toz şekerle birlikte tel çırpıcı yada mikserle 4 ile 5 dakika kadar iyice karıştıralım.

Peşinden sıvı yağı ilave edip bir tur daha karıştırdıktan sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilya ilave ediyoruz.

Spatula ile karıştırıp yağlanmış büyük boy cam kabın içine alıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırının orta katına koyup pişirmeye başlıyoruz 30 dakika kadar kapağını asla açmayalım yoksa söner.

Camından kontrol edelim. Bazı fırınlar çok hızlı pişiriyorlar o yüzden yakmamaya özen gösterelim.

Tatlımız fırında pişerken bir tencere içerisine şeker, su ve limon koyup kaynatıyoruz.

Şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra 5-7 dakika yeterli olur.

Fazla kaynatırsak kıvamı yoğunlaşmış olur.

Şerbeti ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.

Fırından çıkmış olan tatlımız ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti ile buluşturuyoruz.

Tamamen soğuyuncaya kadar tezgah üzerinde bekletelim.

Sonrasında buzdolabına koyup soğuttuktan sonra dilimleri kesip istediğiniz şekilde isüsleyip servis ediyoruz.