Islak kek çayın yanına çok yakışan bir tarif. Islak kek için kakaolu karışımı sos olarak kullanmak gerekiyor. Peki ıslak kek nasıl yapılır? Islak kek nasıl servis edilir? İşte detaylar...
Islak kek üzerine ceviz eklenir. Hamuru hazırlanırken mutlaka iyice çırpılmalıdır. Islak kek yapımında kakaonun taze olması çok önemlidir.
ISLAK KEK İÇİN MALZEMELER
3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kakao (25g)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (elenmiş)
Üst sosunu hazırlamak için
1 su bardağı kakaolu karışım (bu karışımı kek hamurunu yaparken ayıracağız)
1,5 su bardağı süt
Üzeri için:
Ceviz
YAPILIŞI
Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika pişirilir.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir, üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir.
Kekin sosu güzelce çekmesi için 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek servis edilebilir.
Islak kek tarifinin püf noktaları;
Islak kekinizin yumurta kokmaması için yumurtayı şekerle çok iyi çırpmak gerekir, böylelikle hem kekiniz daha iyi kabarır hem de yumurta kokusu olmaz, bu tarifte ayırdığınız sosu kaynatacağınız için kekinizde çiğ yumurta olmayacaktır.