Ihlamurun faydasını 10 katına çıkarıyor! Bu şekilde demleyin, öksürük ve grip sizden uzak olsun

Ihlamur çayı kış aylarında sıklıkla tüketiliyor. Ihlamur gribe ve astıma çok iyi geliyor. Vücudu ısıtan ıhlamur terletiyor. Peki ıhlamur nasıl demlenmeli?

Ihlamur soğuk algınlığına birebir. Peki ıhlamur en sağlıklı nasıl tüketilmeli? İşte yanıtı...

IHLAMUR ÇAYININ HAZIRLANMASI VE TÜKETİMİ NASIL OLMALI?

Ihlamur şifa amacı için içiliyorsa, içinde 2-2,5 gram ıhlamur çiçeği taşıyan 1 poşeti kupaya koyarak, üzerine çok kaynar olmayan sıcak su ilâve edilip, 5-10 dakika kadar bekletilerek içilmesini, eğer ıhlamur keyif için içiliyorsa, poşetin 4-5 dakika kadar sıcak suyun içinde tutun.

Sezik ayrıca, ıhlamur kaynar suda uzun bir süre bekletilirse, yapısındaki maddelerin değişmesine paralel olarak, hafif sarı olan rengin kırmızıya döndüğünü, kendine has koku kaybolmaya başladığını ve yararlı etkisi, yapısındaki maddeler değiştiği için azaldığını içilenin, ıhlamur çayı olmadığını belirtiyor.

IHLAMURUN YARARLARI

Son yıllarda yapılan bir klinik çalışmada, 40-50 º'deki 500 ml suya iki poşet ıhlamur konmuş, hastaların 10 dakika ıhlamur buharları ile buğu yapması sağlanmış. ıhlamur buğusunun, hastalarda terletici etkiye sahip olduğu tespit edilmiştir.

Ihlamur çayının soğuk algınlığının belirtilerini azaltıcı, terletici ve dolayısıyla hastayı rahatlatıcı etkilerinin bulunduğu, ayrıca hafif stres vakalarında da rahatlatıcı olarak kullanılabileceği Avrupa İlaç Kurumu tarafından kabul edilmiştir.