AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Kışın bitki çayları arasında en popüler olan ıhlamur. Soğuk algınlığına karşı sık sık yapılan ıhlamur kaynatma ritüeli artık tarih oldu. Çünkü saatlerce kaynamış ıhlamurun faydası olmadığı gibi zararı da var.
KAYNAMIŞ IHLAMUR NEDEN ZARARLI?
Ihlamurun demlenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, ancak bu şekilde vücuda şifalı olduğunu belirtiyor.
1 su bardağı kaynatılmış, 5 dakika bekletilmiş suya 1 tatlı kaşığı kadar ıhlamur eklenmeli, 5 dakika bekleyip süzerek tüketebilirsiniz.
Aksi takdirde ıhlamur gibi bitkiler kaynatıldıkça uçucu yağlar gideceği için bitki etkisini kaybetmeye başlayacaktır.
IHLAMUR ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Son kullanma tarihine bakılmalı
Güvenilen yerden alınmalı
Ihlamurun depolandığı ortamın kuru, serin ve ışıktan uzak olup olmadığı sorgulanmalıdır
Açıkta satılan, tazeliğine güvenilmeyen bitki çayları tüketilmemelidir