Ihlamuru kaynatan yandı! Meğer vücuda zararlıymış

Ihlamur kaynatmak, kış hastalıklarına karşı yapılan en şifalı yöntem. Fakat birçok uzman, “Ihlamuru kaynatmayın” diye uyarıyor. Hatta Canan Karatay, ıhlamurun çiçeklerinin kullanılmasını tavsiye ediyor. Peki, ıhlamur nasıl içilmeli, kaynamış ıhlamurun zararı ne?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kışın bitki çayları arasında en popüler olan ıhlamur. Soğuk algınlığına karşı sık sık yapılan ıhlamur kaynatma ritüeli artık tarih oldu. Çünkü saatlerce kaynamış ıhlamurun faydası olmadığı gibi zararı da var.

KAYNAMIŞ IHLAMUR NEDEN ZARARLI?

Ihlamurun demlenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, ancak bu şekilde vücuda şifalı olduğunu belirtiyor.

1 su bardağı kaynatılmış, 5 dakika bekletilmiş suya 1 tatlı kaşığı kadar ıhlamur eklenmeli, 5 dakika bekleyip süzerek tüketebilirsiniz.

Aksi takdirde ıhlamur gibi bitkiler kaynatıldıkça uçucu yağlar gideceği için bitki etkisini kaybetmeye başlayacaktır.

IHLAMUR ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Son kullanma tarihine bakılmalı

Güvenilen yerden alınmalı

Ihlamurun depolandığı ortamın kuru, serin ve ışıktan uzak olup olmadığı sorgulanmalıdır

Açıkta satılan, tazeliğine güvenilmeyen bitki çayları tüketilmemelidir

Kandil simidini kıyır kıyır yapıyor! 2 kaşık eklemek yetiyor! 2025 Miraç Kandiline özel tarif