İğne değse patlayacak! Kahvaltılık puf pişi tarifi: Çayla beraber sofrada

Puf puf kabaran pişiler tüm evi kokutuyor. Çayla beraber hızlıca yapılan puf pişiler çok pratik. Asla yağ çekmeyen ve lezzet tarifi olan pişi nasıl yapılır?

Pişiye katılan süt tadımını yumuşacık yapıyor. Pişi hamuru 40 dakika dinlenmeli ve mayalanmalı. Pişi nasıl yapılır?

Puf Pişiler (Sütlü) Tarifi İçin Malzemeler

1,5 s-su bardağı ılık süt

1,5 su bardağı ılık su

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Aldığı kadar elenmiş un

Puf Pişiler (Sütlü) Tarifi Nasıl Yapılır?

Malzemelerimizi un hariç yoğurma kabımıza alıyoruz 2-3 dk karıştırıyoruz ardından yoğurdukça un ilave ediyoruz.

Pamuk gibi ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar işleme devam ediyoruz ve bittiğin de kabımızın ağzını kapak ya da streç ile kapatıyoruz.

Sofra örtüsü tarzı örtülerimiz ile sarıp sarmalıyoruz ki soğumasın hamurun etkileşime geçmesi için sıcaklığını kaybetmemesi önemli.

Bırakıyoruz 40-45 dk dinleniyor mayalanıyor ve 4 eş parçaya bölüyor yuvarlıyoruz.

Bezelerimizi 20-30 dk yumuşamaya bırakıyoruz kabaran bezeler teker teker merdane ile açıyoruz çok ince olmamalı pişerken kurur 0. 5 mm kalınlık kafi 8 eş parçaya dilimliyoruz pasta keser gibi üçgen.

Afiyet olsun.