Şifa deposu besinin yararları görenleri şaşırtıyor! İğdenin faydaları saymakla bitmiyor

Besin değeri oldukça yüksek olan iğde, Türkiye'de bol miktarda üretiliyor. Söz konusu meyvenin sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Bu nedenle uzmanlar tarafından da sıklıkla öneriliyor. İşte iğdenin saymakla bitmeyen faydaları…

Birçok sağlık sorununun tedavisi için önerilen iğde, böbreklerin temizlenmesine de yardımcı oluyor. Türkiye'de bol miktarda yetişmesi, iğdeye ulaşımı da kolaylaştırıyor. Faydası saymakla bitmeyen meyvenin en bilinen yararlarını sizler için araştırdık.

İĞDENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Sağlık açısından birçok fayda sağlayan iğde, pek çok sağlık sorununun çözümünde tavsiye ediliyor. Özellikle böbreklere olan faydasıyla ön plana çıkan meyve, içerdiği doğal asitler ve mineraller sayesinde insan sağlığına yararlı oluyor. Söz konusu meyvenin yararlarından bazıları aşağıda yer almaktadır.

Böbrek Sağlığına Yararlı: İğde böbrekler için fayda sağlayan pek çok minerali içerisinde barındırır. İçerisinde bulunan doğal asitler, böbreklerde bulunan toksinleri ve zararlı maddeleri ortadan kaldırır. Bu sayede böbrekler daha verimli çalışır.

Bağışıklık Sistemine Faydalı: İğdenin içerisinde bulunan yüksek miktardaki C vitamini, bağışıklık sisteminin güçlenmesine fayda sağlar. Bu sayede vücut enfeksiyonlara karşı daha güçlü olur.

Sindirim Sistemine Faydalı: Sindirim sistemine faydalı olan iğde, içerdiği lifler sayesinde sindirim sisteminin düzenlenmesini sağlar. Ayrıca bağırsakların sağlıklı çalışmasına faydalı olur.

Kan Şekerini Düzenler: İğde meyvesi, kan şekeri seviyesinin düzenlenmesine yardımcı olabiliyor.

Cilt Sağlığına Faydalı: Cilt sağlığı için faydalı olan iğde, içerisinde bulunan C vitamini ve antioksidanlar sayesinde ciltteki serbest radikalleri nötralize edebilir. Bu sayede cilt daha genç bir görünümüne bürünür.

NASIL TÜKETİLİR?

İğde oldukça lezzetli olmasının yanı sıra hem taze olarak hem de kurutularak tüketilebiliyor. Ayrıca saklandığı taktirde daha sonra da tüketilebiliyor. İğde yapraklarından çay yapılabildiği de unutulmamalı.