AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Patates sevenler için enfes lezzetlerden biri olan patates köftesi ile iftar sofralarını şenlendirin. Yapımı oldukça basit olan ve soslarla beraber tüketmenizi tavsiye ettiğimiz bu lezzeti sizler için derledik.
Patates köftesi ayrıca tam bir vitamin deposudur. İftar sofralarını zenginleştiren bu lezzet, gün boyu azalan enerjinizi depolar. Vücudunuzu dinçleştiren patates köftesi 15 dakika da sofranızdaki baş köşeyi alır.
PATATES KÖFTESİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
3 adet patates
Yarım su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
Bir adet soğan
Bir demet maydanoz
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kimyon, karabiber ve toz biber
Bir tatlı kaşığı domates biber salça karışımı
YAPILIŞI
Patateslerinizi haşlayın. Kabuklarını soyup rendeleyin.
Rendelenen patatesler daha yumuşak kıvamlı olur.
Üzerine galeta ununu ve yumurtayı koyun.
Hamur gibi yoğurun.
Daha sonra zeytinyağı ve rendelenmiş soğan sarımsağı ekleyin.
Baharatları eklerken yoğurmaya devam edin.
En son biber domates salça karışımını koyun.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli verin.
Kızgın yağda kızartıp.
Yağ çeken havlu kağıdın üzerine koyun.
Afiyet şifa olsun...