İftardan kalan pideyi sahurda değerlendirin! Ramazan pidesi tostu 10 dakikada hazır

Ramazan pidesi tostu hızlı ve lezzetli bir sahurluk tarif. Kaşar ve sucukla lezzetlenen Ramazan pidesi tostu nasıl yapılır? Pişme süresi nedir? İşte yanıtı...

Ramazan pidesi ve ekşi mayalı tost tarifleri doyasıya bir sahur keyfi yaşatıyor. Peki bu iki müthiş lezzet nasıl yapılır?

Sahura çay eşliğinde tost yapmak isteyenler 2 farklı lezzeti deneyebilir. İşte Ramazan pidesi ve ekşi mayalı tost tarifleri

RAMAZAN PİDESİ TOSTU

Yarım ramazan pidesi

5-6 dilim kaşar

8-9 dilim sucuk

Tereyağı

Yapılışı: Pideyi dikkatli bir şekilde ikiye kesin arasına malzemeleri ekleyin. Üstüne tereyağı sürün. Kaşarlar eriyene kadar 10-12 dakika pişirin.

EKŞİ MAYALI TOST

Malzemeler;

2 dilim ekşi mayalı ekmek

2-3 dilim sepet veya mihaliç peyniri

1-2 adet kıl biber

Zeytin ezmesi

Salça

Tereyağı

Yapılışı: Ekmekleri önden hafifçe ısıtın. Ekmeğin bir tanesine salça diğerine zeytin ezmesi sürün. Peyniri ve ince doğranmış biberleri ekleyin. 2 tarafını da yağlayıp iyice kızartın. Afiyet olsun.

Püf Noktası: Salça yerine domates de kullanabilirsiniz. Bu tarif tavada yapmak için de uygundur. Daha çıtır bir tost için ekmekleri fazla ezmemeye çalışın.