Ramazan pidesi ve ekşi mayalı tost tarifleri doyasıya bir sahur keyfi yaşatıyor. Peki bu iki müthiş lezzet nasıl yapılır?
Sahura çay eşliğinde tost yapmak isteyenler 2 farklı lezzeti deneyebilir. İşte Ramazan pidesi ve ekşi mayalı tost tarifleri
RAMAZAN PİDESİ TOSTU
Yarım ramazan pidesi
5-6 dilim kaşar
8-9 dilim sucuk
Tereyağı
Yapılışı: Pideyi dikkatli bir şekilde ikiye kesin arasına malzemeleri ekleyin. Üstüne tereyağı sürün. Kaşarlar eriyene kadar 10-12 dakika pişirin.
EKŞİ MAYALI TOST
Malzemeler;
2 dilim ekşi mayalı ekmek
2-3 dilim sepet veya mihaliç peyniri
1-2 adet kıl biber
Zeytin ezmesi
Salça
Tereyağı
Yapılışı: Ekmekleri önden hafifçe ısıtın. Ekmeğin bir tanesine salça diğerine zeytin ezmesi sürün. Peyniri ve ince doğranmış biberleri ekleyin. 2 tarafını da yağlayıp iyice kızartın. Afiyet olsun.
Püf Noktası: Salça yerine domates de kullanabilirsiniz. Bu tarif tavada yapmak için de uygundur. Daha çıtır bir tost için ekmekleri fazla ezmemeye çalışın.