İftarda şerbet içmenin 5 faydası! Osmanlı mutfağının şeker ilacı

İftarın gözdesi içeceklerin başında şerbet geliyor. Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan şerbetler, gün boyu düşük olan kan şekerini anında yükselten bir içecek. İşte iftarda şerbet içmenin 5 faydası…

KADİR TEKİN

İftarda şerbet içmenin birçok faydası vardır, özellikle doğal ve geleneksel olarak hazırlanmışsa adeta bir kan şekeri ilacı niteliğinde olabilir.

ŞERBETİN 5 FAYDASI

Şerbet doğal malzemelerle ve aşırı şeker eklenmeden hazırlanırsa, iftarda sağlıklı ve faydalı bir İçecek olabilir. Osmanlı şerbetleri gibi geleneksel tarifler bu anlamda en sağlıklı alternatiflerdendir.

1. Kaybedilen Sıvıyı Hızla Geri Kazandırır

Oruçla birlikte gün boyu vücut susuz kaldığı için şerbet, içeriğindeki su, şeker ve minerallerle vücuttaki su miktarını hızla artırır.

2. Kan Şekerini Dengeler

Gün boyu düşük kalan kan şekeri, iftarla birlikte hızla yükselir. Doğal şeker içeren bir şerbet, ani kan şekerini önleyerek dengeler.

3. Sindirimimi Destekler

Osmanlı şerbetlerinde bulunan şeker, karanfil, zencefil, ebegümeci gibi baharatlar mideyi rahatlatır ve sindirime yardımcı olur.

4. Enerji Verir ve Yorgunluğu Giderir

Gün boyunca düşük enerji seviyeleriyle geçen bir orucun ardından, şerbetin içeriğindeki doğal tatlandırıcılar (bal, pekmez veya hurma özü gibi) zengin hızlı enerji sağlar.

5. Bağışıklığı Güçlendirir

Şerbet özellikle sıcak havalarda, sızıntı yoluyla kaybedilen mineralleri geri kazandırır. Tatlı ihtiyacını sağlıklı bir şekilde karşılar.

Her gün 1 haşlanmış yumurta yemenin 10 faydası