İftarda 3 kaşık alan sofradan kalkıyor! Tıka basa yedirmeyen tarif, zayıflatıyor

Bulgur içerisinde yüksek miktarda lif var. Bulgurun yanına salata harika gidiyor. Peki enfes lezzetli bulgur nasıl yapılır?

İftara ne yemek yapsam diye kara kara düşünmeyin. Bulgur mideyi uzun süre tok tutuyor. Peki bulgurun faydaları neler?

BULGUR FAYDALARI

Geleneksel lezzetlerimiz arasında yer alan bulgur, bu yararlı gıdaların başında geliyor. Yüksek lif içeriği ve düşük glisemik indeksi sayesinde bulgur, uzun süreli tokluk hissi sağlar. Sebzeler, protein kaynakları, meyveler ve süt ürünleri gibi diğer besinlerle uyum sağlayan bu sağlıklı karbonhidrat kaynağından olabildiğince faydalanmalı.

Yüksek oranda lif içermesi ve glisemik indeksi düşük bir besin olmasından dolayı bulgur, kan şekeri dengesinin kontrol altında tutulmasına katkıda bulunur.

Bulgurun içerdiği birçok vitamin özellikle çinko, demir, magnezyum ve krom kemik sağlığının korunmasına destek olur.

Diyet döneminde düzenli olarak bulgur yiyen kişiler daha uzun süre tok kalırlar ve sindirim sistemleri de hızlı çalıştığından kilo vermeye yardımcı olur.

Yapısında ki folik asitin en önemli özelliği anne karnındaki bebek sağlığı için de faydalı olmasıdır.

Bulgurun içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller, özellikle de demir, cildi ve saçı beslemek için mucizevi bir etkiye sahiptir.

Magnezyum, çinko, folik asit gibi birçok besini içinde barındıran bulgur, sinir sisteminin de sağlıkla çalışmasına yardımcı olur.

Dokuların korunmasında ve dokuların güçlenmesinde çok önemli bir içerik sağlar.